CHP’den ‘Mor Bayrak’ projesi

CHP Genel Başkan Yardımcıları Veli Ağbaba, Sezgin Tanrıkulu, Parti Meclisi Üyesi ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, Erzincan Milletvekili Muharrem Işık ve Yerel Yönetimler Genel Başkan Yardımcısı Yardımcısı Ayça Akpek, CHP’li belediyelerde başlatılacak to

CHP’den ‘Mor Bayrak’ projesi

CHP Genel Başkan Yardımcıları Ağbaba, ‘Hiçbir yurttaşımız, CHP’li belediyelerde cinsiyetinden, dininden, mezhebinden, cinsel yöneliminden, engelinden, yaşından ya da benzeri herhangi bir nedenden dolayı ayrımcılığa uğrayamaz, uğramayacak. Bizim belediyelerimiz insan hakları, özgürlük ve eşitliğin merkezleridir. Bunu daha da güçlendireceğiz. Toplumsal cinsiyet eşitliğini her aşamada güçlendirmek için belediyelerimizde yeni bir proje başlatıyoruz. Öncelikle toplumsal cinsiyet eşitliği kriterlerini yerine getirmiş belediyelerimize ‘mor bayrak’ vereceğiz’ dedi. Veli Ağbaba, şunları söyledi:

‘MOR BAYRAK’ KRİTERLERİ

”Belediyelerimizi değerlendireceğiz; Belediyelerimizdeki kreş, çocuk bakımevi, kadın sağlık merkezi, hasta bakımevi, yaşlı bakımevi, sığınma evi sayısı; kadın belediye başkan yardımcısı; kadın yönetici sayısı; kadın çalışan sayısı; cinsiyete duyarlı bütçe oluşturmak gibi kriterleri sağlamış belediyelerimiz ‘mor bayrak’ almaya hak kazanacak. Ama bununla sınırlı kalmayacağız. Belediyelerimiz ilçe sınırları içindeki kamu kurumları da dâhil tüm işyerlerini değerlendirmeye tabi tutacak. Yine uluslararası kriterleri esas alacağız. İşyerlerindeki kadın çalışan; kadın yönetici sayısı; kadın-erkek çalışanların ücretleri; kreş; emzirme odası olup olmadığına göre değerlendirme yaparak işyerlerine ‘mor bayrak’ vereceğiz.’

Veli Ağbaba, ‘Bütün belediyelerimize genelge göndereceğiz. Mart ayı başında yapılacak belediye meclislerinde belediyelerimiz ‘mor bayrak’ ile ilgili karar alacak. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü bu vesile ile kutlamış olacağız’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X