CHP’den mülteci çocuklar için araştırma istemi

CHP, Türkiye’deki mülteci çocukların sorunlarının ve uğradıkları hak ihlallerinin belirlenmesi için Meclis araştırması açılmasını istedi.

CHP’den mülteci çocuklar için araştırma istemi

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer ve arkadaşlarının imzasıyla TBMM Başkanlığına sunulan araştırma önergesinin gerekçesinde, Türkiye’nin, bugün dünyada en fazla mülteci ve sığınmacı nüfusuna sahip ülke konumunda olduğu belirtildi.

 

Türkiye’de bulunan Suriyeli mültecilerin yarıdan fazlasının 18 yaş altı olduğuna işaret edilen gerekçede, şunlar kaydedildi:

 

“Çocuklar arasında önemli sayıda refakatsiz veya anne ya da babasından birini kaybetmiş son derece travmatik ortamlardan gelenler bulunmaktadır. Kamplarda kalan mülteci çocukların eğitim ve sağlık hizmetlerine erişim durumu, kamp dışındakilere oranla daha iyi olsa da kamp dışında yaşayan çocukların önemli bir oranı sağlık ve eğitim hizmetlerinden yararlanamamaktadır.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X