CHP’den Silivri ziyareti

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz ile Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Samanyolu Grubu Genel Yayın Müdürü Hidayet Karaca ile eski İstanbul Mali Şube Müdürü Yakup Saygılı’yı ziyaret etti.

CHP’den Silivri ziyareti

Yaklaşık 3 saat süren görüşmelerin ardından Tanrıkulu, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Karaca’nın tutuklanmasıyla Türkiye’de basın özgürlüğünün darbeye maruz kaldığını ifade etti. 

Tanrıkulu, ‘Çağlayan Adliyesi’nde maalesef adalet de hukuk da yok sadece Hidayet Karaca bakımından değil, devam eden bir çok yargılama bakımından. Ben buradan bu kararları veren yargıçlara sesleniyorum: Kendilerinin kimliğini çok iyi biliyoruz. Yaptıkları bu hukuksuzluğun hesabı bir gün mutlaka sorulur ama sorulacağı zaman da adil yargılama kuralları içinde sorulacağını bilinmesini istiyorum’ ifadelerini kullandı.

ADALET İÇİN GELDİK

Ziyaretlerinin değişik kesimlerce eleştirildiğini kaydeden Tanrıkulu, ‘Biz buraya bundan önceki davalara da geldik. KCK, Balyoz, Ergenekon, Oda Tv, Casusluk ve diğer adli yargılamalara da geldik. Bir tek ortak kaygımız var; insan hakları ve adaletin gerçekleşmesi. Kimliği ne olursa olsun gelmeye devam edeceğiz’ değerlendirmesinde bulundu. Ali Özgündüz de kişinin kimliğine bakmadan hukukun üstünlüğünü savunmaya devam edeceklerini belirtti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X