CHP’den şok koalisyon açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Koç, CHP Merkez Yönetim Kurulu’nun ‘geniş tabana yayılan bir koalisyon hükümeti kurulması yönünde Kılıçdaroğlu’na tam yetki verdiğini” bildirdi.

CHP’den şok koalisyon açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç,  CHP Merkez Yönetim Kurulu’nun, Türkiye’nin derin ve yakıcı sorunlarının çözümü amacıyla, ülkenin yüksek çıkarlarını gözeterek, en az 4 yıl ufku olan, reform odaklı, yüksek profilli, geniş tabana dayanan birkoalisyon hükümeti kurulması yönünde iradesini ortaya koyarak, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na tam yetki verdiğini bildirdi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Toplantısı, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı.

Yaklaşık 3 saat süren toplantının ardından, Koç, MYK’ya ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Toplumsal barışın önemine işaret eden Koç, “Barış ve huzurun olmadığı bir ülke gelişemez ve kalkınamaz. Demokrasi ve adaletin olmadığı bir ülkede barış ve huzur olamaz.Toplumsal barışımızı tesis ederek, ülkemizin birlik ve bütünlük içerisinde büyük hedeflerine ulaşmasını sağlamak için cesaretle hareket etmeliyiz” görüşüne yer verdi.

Etnik kimlik, inanç ve yaşam tarzı ekseninde bölünen toplumu yeniden kaynaştırmak için atılması gereken adımların bulunduğunu kaydeden Koç, şu değerlendirmede bulundu:

“Karşı karşıya bulunduğumuz bu yakıcı sorunları ancak yüksek profilli, reform odaklı ve 4 yıl ufku olan bir koalisyon hükümeti çözebilir. Önce Türkiye diyoruz. Seçimde en fazla oy alan iki siyasi partinin içinde yer alacağı, geniş toplumsal desteği bulunan bir koalisyon yurtiçinde ve yurtdışında herkese güven verebilir, yurttaşlarımıza umut aşılayabilir. Halkımız siyasi partilerden bir sonraki seçimleri değil, Türkiye’nin geleceğini düşünerek hareket etmesini bekliyor. CHP ‘Önce Türkiye, sonra CHP’ diyen bir anlayış ve tarihi sorumluluk duygusuyla ülkemizin karşı karşıya bulunduğu bütün sorunları çözme azim ve kararlılığına sahiptir. 

Bu gerçekler ve bu ihtiyaçlar çerçevesinde,  CHP Merkez Yönetim Kurulu, Türkiye’nin derin ve yakıcı sorunlarının çözümü amacıyla, ülkenin yüksek çıkarlarını gözeterek, en az 4 yıl ufku olan, reform odaklı, yüksek profilli, geniş tabana dayanan birkoalisyon hükümeti kurulması yönünde iradesini bir kez daha ortaya koydu. Bu doğrultuda Sayın Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na tam yetki verdi.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X