CHP’den teklif: 1 ay kala konuşmasın

CHP Erzincan Milletvekili Erdoğan Özyalçın’ın, Cumhurbaşkanlarına genel ve yerel seçimlerde propaganda yasağı ve devlet bütçesinin kullanımıyla ilgili sınırlama getiren “etik ilkeler” yasa teklifi CHP yönetimince onaylanarak Meclis Başkanlığı’na sunuldu.

CHP’den teklif: 1 ay kala konuşmasın

CHP’nin Cumhurbaşkanı Etik Davranış İlkeleri Yasa Teklifi’ne göre Cumhurbaşkanı, kendi aday olduğu Cumhurbaşkanlığı seçimi dışındaki seçimlerde, Anayasa’da yazılı tarafsızlık ilkesini zedeleyecek şekilde propaganda yapamayacak. 

Teklifin gerekçesinde, “Cumhurbaşkanının hukuka, siyasi etiğe aykırı tutum ve söylemleri kamuoyunun malumudur. İşaret ettiği parti dışındaki tüm partilerin başkanları ve sözcüleri tarafından dile getirilen görüşlere, sanki rakip siyasi partinin lideriymiş gibi üstelik isim de vererek cevaplar yetiştirme gayretine girmiştir. Cumhurbaşkanı, anayasaya aykırı olmasına rağmen kural tanımazlığını muhalefet partilerinin seçim bildirgelerini eleştirerek sürdürmüş, bunları yaparken dini ve milli değerleri de kullanmaktan geri kalmamıştır” denildi.

AÇILIŞ, MİTİNG YASAK

Teklife göre Cumhurbaşkanı, genel seçim, yerel seçim ve referandumlarda, devlet kurumları ile kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, sendikalar, yerel yönetimler ve Toplu Konut İdaresi’nin her türlü miting, açılış, toplu açılış, organizasyon, tören, ziyaret, açık hava toplantısı gibi etkinliklerine katılamayacak. Cumhurbaşkanı, bu seçimlerin bir ay öncesinde siyasi içerikli, herhangi bir siyasi partiye yönlendirici veya seçmenin oyunu etkileyecek nitelik taşıyan mahiyette konuşma yapamayacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X