CHP’den tepki

AK Parti’nin, Bursa’da, milletvekili aday adayları için sivil toplum kuruluşlarına da temayül yoklaması yapacak olması, CHP kanadından büyük tepki gördü.

CHP’den tepki

CHP İl Başkanı Zafer Yıldız, AKP iktidarının Türk siyasi hayatında rastlanmayan bir ilkesizliğe daha imza attığını söyledi.

Demokratik ve özgür toplumlarda, STK’ların, baskıcı devlet yapılarına  karşı sivil iradeyi temsil eden  bağımsız örgutler olduğuna dikkati çeken Başkan Yıldız, iktidar partisinin, bu girişiminin STK’ları da siyasallaştırılması anlamına geldiğini söyledi.

CHP İl Başkanı, siyasal etiğe aykırı bu durumun, kapsamlı düşünülmediği takdirde, geniş kitlelerin fikrine başvurulması gibi değerlendirilebileceğini; ancak bunun büyük bir yanılgı olduğunu ifade etti. Zafer Yıldız, partilerin kendi üye katılımlarıyla bu tür değerlendirmelerde bulunabileceklerini, sivil iradenin genel seçimde sandığa gittiğini belirtti. Yıldız, AKP’nin manipülatif  stratejilerle ,kamuoyunda algı yönetiminde bulunduğunu sözlerine ekledi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X