CHP’li Ayradilli’den ilginç öneri: ‘İznik’teki Ayasofya Camisi müze olsun’

Tüm dünya Ayasofya Camisi’nin cami olarak ibadete açılmasını konuşurken, Büyükşehir Belediye Meclisi’nin CHP Grup Sözcüsü Osman Ayradilli, İstanbul Ayasofya Cami’nin ibadete açıldığı gibi, 9 yıl önce camiye dönüştürülen İznik Ayasofya Cami’nin de müzeye çevrilmesini ve turizme kazandırılması gerektiğini söyledi.

CHP’li Ayradilli’den ilginç öneri: ‘İznik’teki Ayasofya Camisi müze olsun’

Büyükşehir Belediyesi’nin temmuz ayı meclis toplantısında söz alan Büyükşehir Belediye Meclisi’nin CHP Grup Sözcüsü Osman Ayradilli, “İznik konsülünün toplandığı çok değerli bir mekan olan İznik Ayasofya Cami ibadetten çok İznik turizmine hizmet etmelidir. Turizme kazandırmak için ibadetler başka camilerde yerine getirilirken, müze olarak buranın tekrar kullanıma açılması gerekiyor. Rahmetli Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından Fatih Sultan Mehmet Vakfına tapusu çıkarılan Ayasofya açılıyorsa, İznik Ayasofya küçük bir yer. İznik turizmini canlandırmak için tekrar müze olmalı” dedi.

 

Bursa’nın işgalinin ardından harabeye dönen ve 90 yıl ibadete kapalı tutulan İznik Ayasofya Camii, 6 Kasım 2011 tarihinde ise Kurban Bayramı namazı ile tekrar ibadete açılmıştı.

Ayasofya için kurban kestiler

İstanbul Ayasofya’nın ibadete açılması nedeniyle İznik’teki Ayasofya Camii önünde esnaf tarafından kurban kesildi. İstanbul’da Ayasofya’nın ibadete açılması dolayısıyla şükür duası yapan vatandaşlar, “86 yıldır bu anı bekliyorduk. Çok sevinçli ve gururluyuz. İslâm alemi için büyük müjde. Devlet erkânımıza şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X