CHP’li Roman vekilin konuşmasında renkli anlar

TBMM Genel Kurulu’nda 2016 Yılı Geçici Bütçe Kanunu Tasarısı’nın görüşmeleri sırasında CHP’li Özcan Purçu’nun konuşması sırasında renkli anlar yaşandı.

CHP’li Roman vekilin konuşmasında renkli anlar

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu da bütçelerin vatandaşların yaşam koşullarını iyileştirmek için kullanılması gerektiğini söyledi.

Roman olmanın dünyanın her yerinde zor olduğunu belirten Purçu, Genel Kurul’da bulunanlara “Şurada Allah aşkına söyleyin Romanları sevmeyenler var mı?” diye sordu. Hükümet sıralarında oturan Maliye Bakanı Naci Ağbal’a dönerek, “Sayın Bakan size soruyorum, seviyor musunuz? O zaman Romanlara 2016 bütçesinden pay ayıracağız, söz mü?” diyen Purçu’nun ısrarla aynı soruyu tekrarlaması esprilere ve gülüşmelere neden olurken, hem muhalefet, hem de iktidar sıralarında uzun süre alkışlandı. 

Kendisinin Roman açılımı olduğunu ve dimdik durduğunu ifade eden Purçu, partisinin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na da milletvekili olması için verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

Konuşmasının sonunda Genel Kurul’u Romanca selamlayan Purçu, “Bütün fakirler şu bütçeden pay alsın. Kimseyi ayırmayalım” dedi.

Purçu konuşmasını bitirdikten sonra da CHP’li milletvekilleri ayağa kalkarak alkışladı. Sempatik konuşması ve tavırlarıyla milletvekillerine gülümseten Özcan Purçu Maliye Bakanı, Meclis Başkanı ile tokalaştıktan sonra milletvekilleriyle kucaklaştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X