CHP’li Sera Kadıgil serbest bırakıldı

Sosyal paylaşım sitesindeki hesabından yaptığı paylaşımlar nedeniyle gözaltına alınan ve tutuklanması istemiyle nöbetçi hakimliğe sevk edilen CHP Parti Meclisi (PM) üyesi Sera Kadıgil, serbest bırakıldı.

CHP’li Sera Kadıgil serbest bırakıldı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında hakkında gözaltı işlemi uygulanan ve savcılık ifadesinin ardından “halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama, halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” suçundan tutuklanma istemiyle nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen Kadıgil’in hakimlik sorgusu sona erdi.

 

Nöbetçi hakimlik, Kadigil’in kamuoyundan özür dilemesi ve söz konusu paylaşımların tarihlerinin eski olması nedeniyle “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçunun unsuru olan kamu güvenliği açısından açık ve yakın bir tehlikenin ortaya çıkma unsurunun gerçekleşmediği kanaatine vararak, Kadigil’in serbest bırakılmasına karar verdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X