CHP’li Vekilden Göçük Açıklaması

Balıkesir’de morfoloji binasının göçmesi sonucu 4 işçinin hayatını kaybettiği olayla ilgili konuşan CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, “Sorumlular…

CHP’li Vekilden Göçük Açıklaması

Balıkesir’de morfoloji binasının göçmesi sonucu 4 işçinin hayatını kaybettiği olayla ilgili konuşan CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, “Sorumlulardan hesap sorulmalıdır’ dedi. CHP Milletvekili Ahmet Akın, Balıkesir’de yaşanan göçük olayı ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Milletvekili Akın, “Her gün iş kazalarında yaşamını yitiren yurttaşlarımızla ilgili bilgiler yayınlanıyor haber bültenlerinde. İş cinayetlerinde ölümleri “fıtrat” a bağlayan AKP, bu ölümleri izlemekle yetiniyor. İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi’nin verilerine göre 2014 yılında ülkemizde iş kazalarında 1886 işçi yaşamını yitirmiştir. 2015 yılının ilk 6 ayında en az 774 işçi yaşamını yitirirken, sadece geçtiğimiz Eylül ayında 177 işçimizi iş kazalarına kurban vermişiz. Türkiye ölümlü iş kazalarında Avrupa’da birinci, dünyada üçüncü sıradadır” dedi. Milletvekili Akın, göçük sürecini takip edeceklerini açıklayarak, “Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesi Çağış Yerleşkesi’nde yapımı süren bir inşaatın çökmesiyle dört işçi kardeşimiz ölmüş, iki işçi kardeşimiz de yaralanmıştır. Ölenlere Allah’tan rahmet, ailelerine ve sevenlerine başsağlığı dilerim. Yaralananlara da acil şifalar diliyorum. Balıkesir’de yaşanan bu iş kazası ile ilgili gerekli denetimlerin yapılıp yapılmadığı, gerekli tedbirin alınıp alınmadığına ilişkin soruşturma ve araştırma hiçbir şekilde gecikmeye, savsaklanmaya meydan verilmeden tamamlanarak sonuçları kamuoyuna açıklanmalı, sorumlularından hesap sorulmalıdır. CHP olarak bu süreci yakından takip edeceğimizin bilinmesini isterim” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X