CHP’li vekillerden sağduyu çağrısı

CHP Bursa milletvekilleri yaşanan terör saldırıları ve sonrasında ortaya çıkan olaylarla ilgili ortak bir deklarasyon yayınlayarak, vatandaşlara sağduyu çağrısı yaptı.

CHP’li vekillerden sağduyu çağrısı

CHP Bursa Milletvekilleri Lale Karabıyık, Ceyhun İrgil, Orhan Sarıbal, Erkan Aydın ve Nurhayat Altaca Kayışoğlu’nun Türkiye’nin bütün kesimlerini kardeşliğe sahip çıkmaya davet etti. Milletvekilleri ortak deklarasyonda şöyle dedi: 

“7 Haziran seçimlerinde CHP’den Bursa Milletvekili olarak seçilen bizler, ülkemizin içinde bulunduğu durum karşısında derin üzüntü, ülkemizin geleceği konusunda endişe duymaktayız. Bilinmesini isteriz ki; hem bir yurttaş olarak hem de TBMM çatısı altında milletvekili olarak görev yapan bizler, aydınlık yarınlarımız için her türlü fedakarlığa, ülkemize ışık tutacak her türlü karara katkı koymaya hazırız. Yirmidört saat görev başında olduğumuzu bir kez daha vurgularız.

ŞİDDETE KARŞIYIZ

20 Temmuz’da yeniden başlayan ve bugüne kadar artarak devam eden terör olayları toplumumuzu derinden yaralamış, sayısı giderek artan şehitlerimiz acılarımıza acı katmıştır. Terörü lanetliyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifa diliyoruz. Bu olayların sorumlularını, yeniden kayıtlara geçirme niyetinde değiliz. Zaten sorumlu ya da sorumlular şehit cenazelerinde aileler tarafından dile getirilmektedir. Bununla birlikte teröre tepki olarak yapılan gösterilerin şiddete dönüşmesine de şiddetle karşıyız. Gösterilerde parti binalarına, gazetelere yapılan saldırıların terör örgütünün işine yarayacağını, bundan sadece ülkemizi bölmeye çalışanların sevineceğini bir kez daha vurguluyoruz. Bu nedenle gerek Bursa’nın, gerek Türkiye’nin neresinde yaşarsa yaşasın toplumumuzun bütün kesimlerini kardeşliğimize sahip çıkmaya davet ediyoruz. Her yurttaşımıza toplumsal sağduyu çağrısı yapıyoruz.

 

Bizler, içeriden ve dışarıdan yönlendirmelerle yaratılmaya çalışılan yapay tartışma konularını bir yana bırakıp, Türkiye’nin, çağdaş dünyada saygın yerini alması hedefinde bütünleşmeyi başarmak zorundayız. Olanaklarımızı, enerjimizi birlik ve bütünlük içinde ileri gitmeye odaklamalıyız. Bunu engelleyecek gereksiz tartışmaların ülkemize ve toplumumuza zarar vereceği unutulmamalıdır. Türk Milleti, birliğini bozmayı amaçlayan girişimlere geçmişte olduğu gibi, bugün ve gelecekte de izin vermeyecektir. Üniter yapımıza sahip çıktığımız, Laik, Demokratik, Sosyal Hukuk Devletini içeren Cumhuriyetimizi tüm kazanımlarıyla yaşattığımız, kendimize güvendiğimiz, Devlet ve toplum olarak sorumluluklarımızı yerine getirdiğimiz sürece aşamayacağımız engel yoktur. Türkiye’nin yolu aydınlanma ve çağdaşlaşma yoludur ve ülkemiz bu yoldan geri döndürülemeyecektir.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X