CHP’liler TIR’la yola çıktı

AK Parti – CHP arasındaki “kamyon” polemiğini sonuca bağlayacak yolculuk başladı. CHP’li iki milletvekili, köprü ve otoyollarda verilen ücretleri saptamak için İstanbul’dan TIR’la yola çıktı.

CHP’liler TIR’la yola çıktı

Başbakan Binali Yıldırım ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki “kamyon” polemiğinin ardından, CHP’li iki milltevekili harekete geçti.

Meclis’teki bütçe görüşmelerinde Kılıçdaroğlu, İstanbul’dan Ankara’ya gelen bir kamyoncunun köprü ve otoyollara verdiği ücretin çok yüksek olduğunu belirterek hükümeti eleştirmişti. Başabakan Yıldırım da bu hesaba aşağıdaki yanıtı vermişti:

“Ankara – İstanbul arası gidiş geliş dediğin gibi 1000 km değil 850 km. Yürüyerek gittin, ölçülemez öyle. Otoyol parası falan ödemediği için olabliir. Otoyol ücreti 89 lira değil 70 lira. Dediğin kamyondan bahsediyoruz. İkinci otoyol dediğimiz Kuzey Marmara Otoyolu 123 lira değil 104 lira. Yavuz Sultan Selim Köprüsü 77 lira değil 30 lira. Sefer başı yağ bedeli 100 lira değil 50 lira. Yakıt dışındaki masraflar 379 lira değil 255 lira. Hesap uzmanlığı burada da çöktü.”

İşte bu polemik sonrası CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu ile CHP Uşak milletvekili Özkan Yalım, TIR’la İstanbul’dan Ankara’ya yola çıktı. Bu sabah başlayan yolculukta TIR’ın direksiyonuna Yalım oturdu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X