CHP’nin etkili ismi Salıcı’dan iddialı sözler; ‘Şu an birinci partiyiz, Bursa’yı da alacağız’

OLAY Medya’ya konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, yapılan anketlerin ortalamasına bakıldığında birinci parti olduklarını belirtti ve Bursa mesajı verdi: “Bursa’da 2018 yılında aldığımız oyun çok ilerisindeyiz, milletvekili sayımızın artacağına da kesin gözüyle bakıyorum. Önümüzdeki dönem Bursa’yı alacağız” dedi.

CHP’nin etkili ismi Salıcı’dan iddialı sözler; ‘Şu an birinci partiyiz, Bursa’yı da alacağız’

Hatice DAL

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, OLAY Medya’yı ziyaret etti. Salıcı, ziyarette Türkiye ve Bursa gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu. Yapılan anketlerin ortalamasına bakıldığında birinci partinin CHP olduğunu kaydeden Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, “AK Parti’nin önüne geçmiş durumdayız. Amacımız farkı açmak. Çalışmalarımızı buna göre yoğunlaştırıyoruz” diye konuştu.

Bursa’da CHP’nin oyunun yükseldiğini belirten Oğuz Kaan Salıcı, “Bursa’da 2018 yılında aldığımız oyun çok ilerisindeyiz, milletvekili sayımızın artacağına da kesin gözüyle bakıyorum. Partimiz şu anda gerek milletvekillerimiz, gerek belediye başkanlarımız, gerek il örgütümüz üzerinden ciddi bir çalışma yürütüyor. Önümüzdeki dönem Bursa’yı alacağız” ifadelerini kullandı.

“ŞEHİR HAKKETTİĞİ PAYI ALAMIYOR”

Bursa’da bitmeyen pek çok projenin olduğunu kaydeden Oğuz Kaan Salıcı, şehrin hakkettiği payı alamadığını söyledi. Salıcı, “Hızlı tren 10 yıldır yapılamadı, yapılan kısmı da bizim arkadaşlarımız 4,5 saatte yürüdü. İzmit- Haydarpaşa hattı 1871-1873 arasında bitirildi. İş makinesi yoktu katır vardı. Yani o dönemin koşullarında, yüzyıldan daha uzun bir zaman önce, iki yılda 91 kilometre hattı bitirmişiz. Ama AK Parti’nin bir sloganı vardı ya, ‘Hayaldi gerçek oldu.’ İşte vallahi hayaldi gerçek oldu. Yani on yılda bu işi yarılayamamış olmak bile ne kadar başarısız olduklarını gösteriyor” şeklinde konuştu.

Oğuz Kaan Salıcı, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ve CHP İl Başkanı İsmet Karaca ile birlikte Olay Medya İcra Kurulu Başkanı Mehmet Ali İnan ve köşe yazarlarıyla bir araya geldi.

“CHP SAHAYI BIRAKMADI”

AK Parti’nin ‘Yüz yüze Yüz Gün’ sloganıyla başlattığı çalışmayı eleştiren Oğuz Kaan Salıcı, “İktidar partisinin ‘sahaya iniyoruz’ demesi komik. Sen iktidar partisisin, sahadan hiç ayrılmıyor olman lazım. Böyle bir şey siyasetin doğasına aykırı” dedi. CHP’nin 2019 yerel seçimlerinden sonra saha çalışmalarını hiç bırakmadığını da aktaran Genel Başkan Yardımcısı Salıcı, çalışma tempolarını giderek arttıklarını dile getirdi.

“ÜLKEYE YAZIK EDİYORLAR”

Türkiye’de yaşanan ekonomik krizin pandemi döneminde buhrana dönüştüğünü öne süren Salıcı, “2018 Ağustos’tan beri krizdeyiz, daha kötüye gidiyoruz. Türkiye’yi bir laboratuvara çevirdiler ‘ya tutarsa’ diye ekonomi politikaları uyguluyorlar. Bu tablonun değişmesi için hikayenin değişmesine ihtiyaç var. Hikayenin değişmesi için de iktidarın değişmesi ve seçim olması lazım. Biz erken seçimi bunun için istiyoruz” ifadelerini kullandı. Geçtiğimiz günlerde iptal olan KPSS’ye ilişkin de konuşan Oğuz Kaan Salıcı, “AK Parti, 20 yıllık iktidarı boyunca düzgün ve şeffaf bir sınav yapamadı, şaibeyle geçti. Çok eskilerde Türkiye’de çok düzgün sınavlar yapabiliyordu. Teknoloji bu kadar gelişmemişti. Sadece düzgün, namuslu kadrolara çalışmanın akla konulmuş olunması lazım. Bu ülkeye açık açık yazık ediyorlar” açıklamalarında bulundu.

ADAY İÇİN SON SÖZ 6’LI MASANIN 
Gelecek seçimlerde Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayına 6’lı masanın karar vereceğini ifade eden Salıcı şunları söyledi: “Uzlaşma ve hoşgörü ile Türkiye Cumhuriyeti’nin bütün vatandaşlarını beraber gören birinin ülkeyi yönetmesi lazım. Çünkü önümüzdeki dönem basit bir seçim değil. Hukuk devletinin yeniden inşa edilmesi gereken bir döneme giriyoruz. Gerekli tüm özelliklerin tamamının Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nda olduğuna inanıyorum. Ancak son merci 6’lı masadır.” Doğu ve Güneydoğu’daki illerdeki vatandaşlarla CHP arasında sıcak ilişkilerin oturmaya başladığını da sözlerine ekleyen Salıcı, “Milletvekilimiz olmayan illerden milletvekili çıkaracağız, az olanlarda ise sayıyı arttıracağız” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X