CHP’nin seçim vaatleri Meclis’te

CHP, 1 Kasım seçimi öncesinde vatandaşlara yönelik asgari ücretin artırılması, emekliye 2 maaş ikramiye, mazotta ÖTV’nin kaldırılması, kredi kartı borçlarının silinmesi gibi vaatlerini kanunlaştırmak için Meclis’e kanun teklifi verdi.

CHP’nin seçim vaatleri Meclis’te

Grup Başkanvekilleri ve milletvekillerinin imzalarının bulunduğu kanun teklifinde, tüketici kredisi ve kredi kartı borçlarının geri ödenmesinin kolaylaştırılması, borçlu vatandaşların ekonomik olarak rahatlatılarak ekonominin de canlanması gibi vaatler yer aldı.

Kanun teklifinde ayrıca er ve erbaşların harçlıklarının artırılması, risk unsuru taşıyan bölgelerde askerlik yapanlar için belirlenen miktarın 2 katının ödenmesi, cemevlerinin ibadethane sayılması, çalışma süresi ücretlerinin kesilmeden haftalık 40 saate indirilmesi, okullarda tam gün eğitim verilmesi, öğretmenlere her 24 Kasım’da bir maaş ikramiye verilmesi ve seçim barajının yüzde 5’e düşürülmesi vaatleri de yer aldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X