CIA şefi iki ülkeyi böldü

CIA Başkanı Brennan, Irak ve Suriye’nin bölünebileceğini söyledi.

CIA şefi iki ülkeyi böldü

Brennan, her iki ülkedeki devlet yapısının telafi edilemeyecek şekilde zarar gördüğünü ve bunların yakın gelecekte bölünebiliceğini ifade etti.

Yıllardır iç kargaşanını sürdüğü Irak ve Suriye için Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatı’ndan (CIA) parçalanma sinyali geldi.

CIA Başkanı John Brennan, Irak ve Suriye’nin bir daha merkezi hükümet etrafında toparlanamayabileceğini ve otonom bölgelere ayrılabileceğini söyledi.

Brennan, ‘Suriye ve Irak’ın yeniden biraraya getirilip getirilemeyeceğini bilmiyorum’ dedi.

FEDERAL YAPI

İki ülke için federal sisem olabileceği öngörüsünde bulunan CIA Başkanı, ‘Bir çeşit federal yapı olabilir. Yani merkezi bir hükümetin yanısıra özerk bölgelerin de olduğu bir yapı. Çoğu şey önümüzdeki 3-4 yılda neler olacağına bağlı. Ama dediğim gibi, eskisiden olduğu gibi kontrolü elinde bulunduran merkezi hükümetler kurulabilir emin değilim’ ifadelerini kullandı.

‘ÇOK GERİLİM VAR’

West Point Askeri Akademisi’nin ‘CTC Sentinel’ adlı yayın organına mülakat veren Brennan, iki ülkede de devlet yapısının telafi edilemeyecek kadar hasar görmüş olabileceğini söyleyerek, ‘Suriye ve Irak’ın yeniden biraraya getirilip getirilemeyeceğini bilmiyorum. O kadar çok kan döküldü, o kadar çok yıkım yaşandı, o kadar çok devam eden gerilim ve mezhepsel gerilim var ki…’ diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X