Çiçek ihracatından 110 milyon dolar

Geçen yıl 77 ülkeye çiçek gönderen Türkiye, bu yıl 83 ülkeye 110 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Çiçekçiler, yılbaşı için ise 7 milyon dolarlık satış yaptı.

Çiçek ihracatından 110 milyon dolar

Orta Anadolu Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Yılmaz, son baharda hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde olması nedeniyle ürünün erken geldiğini belirterek, özellikle yılbaşı için bekledikleri oranda sevkiyat yapamadıklarını söyledi. Bu yıl 110 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdiklerini ifade eden Yılmaz, gelecek yıl için ise 125 milyon dolarlık bir ihracat hedefi belirlediklerini vurguladı. Bunu yapabilecek güçte olduklarının altını çizen Yılmaz, sektörün her geçen gün ihracata yönelmeye başladığını kaydetti. Çiçek gönderdikleri ülke sayısında bir artış olduğunu dile getiren Yılmaz, geçen yıl 77 ülkeye ihracat yaptıklarını bu yıl ise 83 ülkeye Türkiye’de yetişen çiçekleri gönderdiklerini anlattı.

70 MİLYON DAL KARANFİL

Büyük ülkelerin tamamına çiçek satıldığına dikkati çeken Yılmaz, bundan dolayı da gurur duyduklarının altını çizdi. Sektörün her geçen gün sektörün büyüdüğüne işaret eden Yılmaz, üreticilerin bilinçlendiğini ve bu durumun ihracat rakamına yansıdığını kaydetti. Yılmaz, ihracatta en büyük kalemin karanfil olduğunu hatırlattı. Yılbaşı sevkiyatlarının da bittiğine değinen Yılmaz, bu dönemde 70 milyon dallık karanfil satışı gerçekleştirdiklerine ve 7 milyon dolarlık ihracat yaptıklarına vurgu yaptı.  İsmail Yılmaz, Türkiye genelinde Bursa, Yalova, Sakarya, İzmir gibi illerde çiçek sektörünün faaliyet gösterdiğini, en fazla kesme çiçeğin yapıldığı kentin ise Antalya olduğunu sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X