Çiçek Rusya’da soldu

Orta Anadolu Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Osman Bağdatlıoğlu, geçen yılki Sevgililer Günü’nde 35 milyon dal olan çiçek ihracatının, bu yıl 20 milyon dala düştüğünü söyledi.

Çiçek Rusya’da soldu

Bu durumun ortaya çıkmasında, Ukrayna ve Rusya’daki krizin etkisinin büyük olduğunu ifade eden Bağdatlıoğlu, ”Geçen yıl Sevgililer Günü’nde geçen yıl 35 milyon dal olan çiçek ihracatı bu yıl 20 milyon dala düştü. Kriz nedeniyle çiçek fiyatlarında da yüzde 30 civarında düşüş yaşandı” dedi.

GÜL İTHALATI PATLADI

Bağdatlıoğlu, dünyaya karanfil ve gerbera ihracatı yapan Türkiye’nin, gülü ise yurt dışından aldığını vurguladı. Gülde ithalat patlaması yaşandığının altını çizen Bağdatlıoğlu, sadece Sevgililer Günü için 3 milyon dal gülün ülkeye girdiğini vurguladı. 

Ukrayna, Rusya ve Avrupa’da yaşanan krizler nedeniyle Türk çiçek sektörünün alternatif pazar alanlarına yöneldiğini anlatan Bağdatlıoğlu, özel günlerin, süper marketlerin dışında karnaval ve festivallere ağırlık verdiği ifade etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X