Çiçekçiler 14 Şubat’a hazır

Çiçekçiler, Türkiye’de bir yıl içinde satılması planlanan 6 milyon orkidenin 2 milyonunu 14 Şubat için hazırlıyor. TÜİK verilerine Türkiye’de göre kesme çiçek üretimi 2019’da bir önceki yıla göre yüzde 3,6 arttı.

Çiçekçiler 14 Şubat’a hazır

Sevgililer Günü’ne sayılı günler kala Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) çiçekçilik sektörüne ilişkin verilerini açıkladı. Verilere göre Türkiye’de kesme çiçek ve süs bitkilerinden oluşan bitkilerin üretimi, 2019 yılında bir önceki yıla göre yüzde 0,4 artarak 1 milyar 718 milyon 98 bin adete yükseldi. Geçen yıl üretilen süs bitkilerinin yüzde 63,6’sını kesme çiçekler oluşturdu. Kesme çiçek üretimi 2019’da bir önceki yıla göre yüzde 3,6 artarak 1 milyar 93 milyon 333’e ulaştı. Diğer süs bitkilerinde ise üretim bir önceki yıla göre yüzde 4,8 düşerek 624 milyon 764 bine geriledi.

Çiçeklerin en yoğun olarak üretiminin ve alışverişinin yapıldığı dönemlerden biri de 14 Şubat Sevgililer Günü oldu. Bu özel günde en çok tercih edilen saksı çiçeği orkide olarak dikkati çekti. Geçen yıl Sevgililer Günü için 1 milyon 985 bin, bir önceki yıl da bu civarda orkide üretilmişti. Bu yıl ise 14 Şubat için yaklaşık 2 milyon orkide yetiştiriliyor.

EN ÇOK ORKİDE SATILIYOR

Türkiye’nin en büyük orkide üreticilerinden Gardenkoala Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Korhan Çiçek, ‘Kesme çiçekte birinci sırada gül gelirken, saksılı bitkide en fazla tüketim orkidede oluyor. Türkiye’nin yıllık orkide tüketimi yaklaşık 6 milyon adet. Bunun yaklaşık 2 milyonu Sevgililer Günü için hazırlanıyor’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X