Çiçekli’de dere ıslahı başlıyor

İznik’e bağlı Çiçekli Mahallesi’nde 50 yıldır vatandaşların sorunu olan dereler ıslah ediliyor. Çalışmaları yerinde inceleyen İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, bölgede ilk etapta 500 metrelik bir alanın temizleneceğini söyledi.

Çiçekli’de dere ıslahı başlıyor

Çiçekli Mahallesi’nde gerek su taşkınları, gerek sineklerin üreme alanı olan ve vatandaşlar için sorun haline gelen dereler, Büyükşehir Belediyesi ve İznik Belediyesi koordinasyonuyla ıslah ediliyor. 50 yıldır bu derelerin vatandaşların sorunu haline geldiğini belirten Mahalle Muhtarı Hasan Yakşi, “Mahallemiz içerisinde bulunan Kıran Dere bağlantılı deremizin temizleme ve ıslah çalışmaları Büyükşehir Belediyesi ve İznik Belediyesi koordinasyonuyla başladı. 50 yıldır bu derelerimize dokunulmamış ve vatandaşlarımız için artık sorun olmaya başlamıştı” dedi.

Dere ıslahı çalışmalarını yerinde inceleyen İznik Belediye Başkanı Osman Sargın da, “Bu derenin ıslahıyla birlikte İznik Gölü’ne akan bir kirlilik daha kapanmış olacak. Her vatandaşımızın sağlıklı ortamlarda yaşamlarını sürdürmesini sağlamak bizlerin görevi. Burada ilk etapta 500 metrelik bir alan temizlenecek. Daha sonrasında da ıslahı gerçekleşecek” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X