Çiçeközü’nde arazi toplulaştırma tamam

Yenişehir Çiçeközü Sulama Barajı’ndan yararlanacak 4 köyden ikisinin arazilerinde toplulaştırma çalışmaları tamamlanırken, önümüzdeki yaz aylarında yeraltı borularının döşenmesiyle bu iki köyde sulama başlayacak.

Çiçeközü’nde arazi toplulaştırma tamam

GÜRHAN ADANA    

3 yıl önce su tutulmaya başlanan Yenişehir Çiçeközü Sulama Barajı’ndan yararlanacak 4 köyden ikisinin arazilerinde toplulaştırma çalışmaları tamamlandı. Önümüzdeki yaz aylarında yeraltına boruların döşenmesinin ardından, Çiçeközü ve Karaamca köylerinde arazi sulamasına başlanacak.

AK Parti Yenişehir İlçe Başkanı Adnan Kamıl, sulama barajından Çiçeközü’nün yanı sıra komşu köyler Karaamca, Mahmudiye ve Yazılı’nın da yararlanacağını belirtti. Projenin DSİ tarafından yürütüldüğünü belirten Kamıl, toplulaştırma çalışmaları tamamlanan Çiçeközü ve Karaamca köylerinin arazilerine su taşıyacak olan yeraltı sulama borularının döşenmesinin yaz aylarında tamamlanarak su verilmeye başlanacağını bildirdi.

VERİMLİLİK ARTACAK

Toplulaştırma çalışmasının modern tarıma geçişin ilk adımı olarak kabul edildiğini ifade eden Kamıl, böylece arazilerin çok daha kolay işlenebileceğini, beraberinde maliyetlerin düşürülüp verimliliğin artırılacağını kaydetti. Toplulaştırma uygulamasında, bir çiftçi ailesine ait değişik bölgelerdeki birden çok arazinin bir araya getirildiğini ifade eden Kamıl, “Tarlaların bir araya getirilmesi, ülkemiz tarımının en büyük sorunlarından birini çözüme kavuşturuyor. Tarımsal faaliyetlerin her aşamasına belirli bir çekidüzen geliyor. Tarlasına konulacak hidrant adı verilen vanalarla çok kolay biçimde suya ulaşacak” diye konuştu.

18 BİN DÖNÜME SU

Proje sayesinde atıl durumdaki binlerce dönümlük araziden artık bölge çiftçisinin de yararlanacağını belirten Kamıl, barajın toplam 18 bin dönüm alana su sağlayacağını vurguladı. Kamıl, ‘Sulama barajı yeteri kadar beslendiğinde su sağlayacağı alan 22 bin dönüme kadar çıkacak. Böylece bu bölgemizde de modern sulama sistemine kavuşmuş olacak’ diye konuştu.

ÜRÜN ÇEŞİTLİLİĞİ ARTACAK

Barajın, köydeki Suçıkan Kaynağı’nın yanı sıra yağmur ve kar sularıyla besleneceğini anlatan Çiçeközü Muhtarı Nazif Türk de, bu projeden bölgedeki tarımsal faaliyetlerin önemli ölçüde etkileneceğini ifade etti. Ürün çeşitliliğinin artacağına işaret eden Nazif Türk, ‘Su olmadığı için 10 bin dönüm araziye buğday ve arpa ekiyoruz. Sulama barajının devreye girmesiyle arazilerimizin tamamında sulu tarım ürünleri olan sebze ve meyveler yetiştirebileceğiz’ diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X