Çiftçi Afet Yasası’nda değişiklik bekliyor

Osmangazi Ziraat Odası’nın Hakan Ekim başkanlığındaki yeni yönetimi Turhan Tayan’ı Nilüfer Belediyesi Halk Evi’ndeki milletvekili odasında ziyaret etti.

Çiftçi Afet Yasası’nda değişiklik bekliyor

Yeni yönetimi kutlayarak tebrik eden Tayan, son yıllarda önemli iklim değişikliği ve meteorolojik olaylar sebebiyle üreticinin ciddi zararlarla karşı karşıya kaldığını ifade etti.

YASA DEĞİŞTİRİLMELİ

 

2090 sayılı doğal afetlerden sonra çiftçilere yapılacak yardım hakkındaki kanunun mutlaka değiştirilmesi gerektiğine vurgu yapan Tayan şunları söyledi:

 

“Doğal afetlerden sonra çiftçiye devlet desteğinin yapılabilmesi için mevcut yasaya göre çiftçinin tüm mal varlığının yüzde 40’ının kaybını şart görmektedir. Yasa mutlaka değiştirilerek çiftçinin, üreticinin mahsulünün yüzde 40 kaybını devlet desteği için yeterli görülmesi gerekir. Çiftçinin tüm mal varlığının ve zirai ekipmanlarının yüzde 40 kaybını öngörmek gerçekçi ve adil değildir. Böyle bir arayış köylüye ‘Ne halin varsa gör’ demektir.” 

 

BİZE SAHİP ÇIKMALILAR

Sağlıksız sanayileşmenin yarattığı çevre kirliliği ile Osmangazi ilçesinde tarım alanlarının önemli ölçüde zarar gördüğünü, yeraltı sularının kirlendiğini ve Bursa ovasının bittiğini dile getiren Osmangazi Ziraat Odası Başkanı Hakan Ekim, “Ülkeyi ve kentimizi yönetenler sorunlarımıza kulak vermeli ve bizlere sahip çıkmalıdır” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X