Çiftçi ödeme bekliyor

Balıkesir-Bursa Pancar Ekicileri Kooperatifleri Birliği (PANKOBİRLİK) Başkanı Hasan Karahasanoğlu ile Karacabey Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Nuri Karaca, icmalleri yapılan tarım ve hayvancılık desteklemelerinin ödenmemesi ile ilgili ortak bir aç

Çiftçi ödeme bekliyor

Söz konusu açıklamada, ”Emekli maaşlarının gününden önce ödenmesi ne kadar memnuniyet yarattı ise, çiftçilerin hak ettikleri fark ödemelerinin alışılan tarihler geçmesine rağmen ödenmemesi şaşkınlık ve üzüntü ile karşılanmıştır. Bilhassa hasadı biten buğday ve hasadı yaklaşan mısır ürününün 2014 yılı fark ödemelerinin yapılmaması nasıl izah edilebilir? Türkiye, Yunanistan’ın durumuna düşmedi ise bunda Türk çiftçi ve hayvancısının büyük bir özveri ile her türlü imkansızlıklara karşın, yüksek teknoloji kullanarak yaptıkları üretimin büyük bir rolü vardır” denildi.

SORUNLARIMIZA EĞİLİN

Açıklamada, 7 Haziran seçimlerinde milletin görevini yerine getirdiği ve cumhuriyet tarihinin en büyük katılımı ile oylarını kullandığı belirtildi. Karahasanoğlu ve Karaca’nın açıklamasında, ”Siyasi partilere ve yöneticilerine düşen görev ön yargılarını bir tarafa bırakıp hükümeti kurmak ve vatandaşların biriken sorunlarına çare bulmaktır. Kırsal kesim erken veya tekrar seçim istememektedir. Tüm seçilmiş Bursa ve Bölge milletvekillerimize sesleniyoruz. Lütfen reel ekonominin, insan yaşamının ve özellikle 24 saat çalışan çiftçilerimizin sorunlarına eğilin. Tarım ve hayvancılık devamlılık isteyen bir sektördür. Koalisyon hükümetinin kurulmasını bekleyemez” ifadelerine yer verildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X