‘Çiftçi yatırımına 2020’de de devam’

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, Muhtar İşleri Müdürlüğü’nün 2019 yılı çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. Müdürlüğün faaliyetleri hakkında bilgi veren Taban, çalışmaların ilçe tarımına yön verdiğini kaydetti.

‘Çiftçi yatırımına 2020’de de devam’

Taban, “İnegöl tarımı adına önemli bir adım olan üreten çiftçileri bir araya getirmek, ürünlerini depolamak, pazarlamak, paketlemek ve işlemek adına kooperatif kurma çalışmalarının başlatıldı. Aynı zamanda Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’na (TKDK) soğuk hava deposu müracaatını yaptık. TKDK ile 7 Ocak 2020 günü sözleşme imzaladık ve en kısa sürede inşaat işlemlerine başlayacağız” ifadelerini kullandı.

BİN YÜZ ÇİFTÇİYE EĞİTİM

Çiftçi eğitimleri de gerçekleştirdiklerini dile getiren Taban, “2018-2019 kış eğitim seminerlerinde; 16 mahalleden bin 100 çiftçi kursiyerimize zirai ilaç kullanımı, hasat teknikleri, zirai ilaç kalıntıları, hayvan bakım ve beslenmesi, sürü yönetimi, gübreleme, kooperatifçilik ve destekleme konularında bilgilendirme yapıldı. Bu çalışmanın en önemli noktası bu yıl düzenlediğimiz kursumuzda 135 kadın kursiyerin katılmış olmasıdır. Kurs neticesinde kursiyerlere belge dağıtım töreni ile belgeleri verildi. Bunların yanında pek çok proje gerçekleştirdik. Üreten Çiftçiler Kooperatifi’nden çiftçi eğitim seminerlerine, tarım fuarlarından festivallere çok sayıda etkinliğe imza atılan Muhtar İşleri Müdürlüğü, 2020 yılında da hayata geçirilecek projelerle yoluna doludizgin devam edecek” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X