Çiftçiden şükür duası

Kış aylarındaki kar ve yağmur yağışına sevinen Yenişehirli çiftçiler, yağmur ve şükür duasında bir araya geldi.

Çiftçiden şükür duası

GÜRHAN ADANA

Çiftçi ürünün gelişiminden memnun. Çevre köylerden 5 bine yakın çiftçinin katıldığı Yolören Mahallesi’ndeki etkinlikte yağışlardan dolayı ürünlerin gelişiminin oldukça iyi olduğunu belirten Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş, ilerleyen aylardaki yaz yağmurlarını beklediklerini söyledi. Orhaniye, Akbıyık, Burcun, Kavaklı, Alaylı Mahalleleri’ndeki sulama göletlerinin yüzde 100’lük doluluk oranına ulaştığını anlatan Aktaş, yer altı su kaynaklarının da yağışlarla beslendiğini kaydetti.

REKOLTE ARTIŞI BEKLİYORUZ

Önümüzdeki günlerde sulama suyu sıkıntısı çekilmeyeceğini ifade eden Aktaş, sulama maliyetlerinin azalmasının yanı sıra, ürünlerde verim ve rekolte artışı beklediklerini ifade etti. 

Aktaş, “Sezonun ilk ürünü buğdaydı. Öncelikle buğdayda rekolte artışı bekliyoruz. Geçen yıl dönüme 400 ile 800 kilo arasına değişen miktarda ürün almıştık. Bu sezon buğdayın dönümüne 700 ile bin kilo arasında değişen verim bekliyoruz. Martın ilk haftası ekilen bezelyeleri haziranda hasat edeceğiz. Bugüne kadarki gelişimleri çok güzel. Önümüzdeki haftadan itibaren de biber ve domates fideleri tarlalara dikilecek” dedi.

10 YILDIR BEKLİYORDUK

Bu kış görülen kar ve yağmur yağışının bir benzerini 10 yıl önce yaşadıklarını hatırlatan Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş, “10 yıldan bu yana adeta hasretle beklediğimiz yağışları aldık. Toprak suya doydu. Tek beklentimiz, yaz aylarında görülen yaz yağmurları. Yaz aylarında da mevsim normallerinde yağış alırsak, sulama maliyetlerimiz en aza inecek” ifadelerine yer verdi.

Yağmur ve şükür duasına katılanlara etli pilav, helva ve ayran ikram edildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X