Çiftçiden yağmur ve şükür duası

Son bir aydır görülen yağmur yağışı, çiftçinin endişelerini büyük ölçüde giderdi. Yağmurların, mayıs ayı boyunca da mevsim normallerinde gerçekleşmesini bekleyen çiftçiler, Yenişehir Yolören Mahallesi’ndeki Şükür ve Yağmur Duası’nda bir araya geldiler.

Çiftçiden yağmur ve şükür duası

GÜRHAN ADANA/OLAY

Ziraat Odası Başkanı ve Yolören Mahallesi Muhtarı Sadi Aktaş, 1 ay önce yağmur yağışlarının başlamasıyla endişelerden kurtulduklarını anlattı.

Yağışlar sayesinde sulama maliyetlerinin azalmasının yanı sıra ürünlerde verim ve rekolte artışı beklediklerini ifade eden Aktaş, sözlerini şöyle tamamladı:  “Sezonun ilk ürünü buğdaydı. Öncelikle buğdayda rekolte artışı bekliyoruz. Sonra ekilen ürün bezelyeydi. Martın ilk haftası ekilen bezelyeleri haziran başında hasat edeceğiz. Bezelyelerin bugüne kadarki gelişimleri çok güzel. Bezelyelerin ardından fasulye, ayçiçeği ve lahanalar dikildi.  Mayısın ilk haftası tarlalarda biber ve domates fidelerinin dikimine başlanacak.”

Kaymakam Suat Seyitoğlu, Belediye Başkanı Süleyman Çelik, AK Parti İlçe Başkanı Adnan Kamıl, CHP İlçe Başkanı Necdet Sert, MHP İlçe Başkanı Önder Köse ve 5 bine yakın kişinin katıldığı etkinlikte, konuklara etli pilav, helva ve ayran ikram edildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X