Çiftçiler Sigorta Yaptırmaları İçin Uyarıldı

Aksaray Ziraat Odası Başkanlığı ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından çiftçiler Tarım Sigortası Havuzu (TARSİM) konusunda uyarıldı.

Çiftçiler Sigorta Yaptırmaları İçin Uyarıldı

Aksaray Ziraat Odası Başkanlığı ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından çiftçiler Tarım Sigortası Havuzu (TARSİM) konusunda uyarıldı. İl Halk Eğitim Merkezinde yapılan toplantıya Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bestami Zabun ve çiftçiler katıldı. Sigorta yaptırmanın önemine değinen Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, “Korkulu rüya görmektense ayağımızı uzatıp rahat yatalım. Hepimiz ürünlerimizi TARSİM sigortası yaptıralım. Geçen yıl ilimizde bir afet olayı oldu ve ciddi şekilde zarar görüldü. İl Tarım Müdürlüğü ile el ele verip, köy köy, tarla tarla gezip zararları tespit ettik. Bunu gerek Valiliğimiz gerekse de siyasilerimiz el birliği ile Aksaray’da olmayan bir şeyi gerçekleştik.7 trilyon geldi ve bunu da zarar gören çiftçilerimize verdik. Başbakanlığımızın kendi bütçesinden böyle bir para geldi. İnşallah böyle bir afet olayı olmaz ileri yıllarda. Bizimde o paralara ihtiyacımız olmaz. Ama şunu unutmayalım. TARSİM sigortasını mutlaka yaptırmalıyız. Burada birçok kuruluş var. Tarım Kredi, Arıcılar Birliği ve Ziraat Odası. Bizlerde TARSİM acenteliği var. Sizlere yardımcı olalım. 12 ay çalışıyoruz. Eli nasırlı insanlarız. Biz bunu dişimizle tırnağımızla ekerek çalışıyoruz” dedi. Ayrıca Başkan Koçak, çiftçileri erken ekime karşı da uyardı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X