Çiftçilere ağaç budama kursu

Orhaneli İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Orhaneli Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen budama ve aşılama kursuna katılan 17 kursiyere sertifikaları verildi.

Çiftçilere ağaç budama kursu

OSMAN SAK

 

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törene Orhaneli İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ergin Alkan, Orhaneli Halk Eğitim Merkezi Müdürü Özkan Sevimli ve kursiyerler katıldı. Orhaneli İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ergin Alkan, “1 ay süren kurslarda teorik ve pratik olarak budama ve aşılama yöntemlerinin çiftçilere anlatıldı. Budamada amaç, meyve ağaçlarının her yıl düzenli meyve vermelerini sağlamak, meyvelerin kalitelerini iyileştirmek. Tarlada uygulama çok önemli. Budama ağaçların verimliliğini arttırır. Budama yapılmadığı zaman ağaçlar ömürlerini daha kısa zamanda tamamlar” dedi.

Faydalı bir eğitim olduğunu ifade eden kursiyerler de, uygulamalı eğitimde budama konusunda bilmediklerini öğrendiklerini söylediler.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X