Çiftçilere budama teknikleri anlatıldı

İnegöllü çiftçiler, TÜBİTAK tarafından desteklenen ‘Şeftalide Modern Terbiye Sistemlerinin Ülkemiz Koşullarında Uygulanabilirliği’ konulu çalışma çerçevesinde üç farklı şeftali çeşidinde sekiz farklı budama tekniği hakkında bilgilendirildi.

Çiftçilere budama teknikleri anlatıldı

SALİH BAKICI

İnegöl Ziraat Odası’nın danışmalık verdiği çiftçiler Bursa’da uygulamalı olarak bilgilendirildi. Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi’ne götürülen İnegöllü çiftçiler, Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ümran Ertürk ve Dr. Raşit Batur Oran tarafından bilgilendirildi.

Teknik gezi kapsamında Uludağ Üniversitesi Tarımsal Uygulamalar ve Araştırma Çiftliği’nde bulunan 12 çeşitten oluşan ceviz adaptasyon bahçesinde çiftçilere ceviz yetiştiriciliği hakkında ayrıntılı bilgiler verildi. Çiftçiler karşılaştıkları sorunları anlattılar ve Prof. Dr. Ümran Ertürk soruları yanıtladı, ceviz yetiştiriciliğinde yapılan hatalara değinip bunların düzeltilmesi için çiftçilere önerilerde bulundu.

İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, “Konvansiyonel yetiştiricilikte şeftalide ‘Goble’ terbiye sistemi uygulanırken, Avrupa ve Amerika’da bu sistemin artık yavaş yavaş yerini diğer sistemlere bıraktığı belirtildi. Ülkemizde de bu sistemlerin uygulanabilirliği araştırmak için Prof. Dr. Ümran Ertürk ve Dr. Raşit Oran Batur tarafından bu çalışma başlatıldı. Bu terbiye sistemlerinin çiftçimize yol gösterici olması ve yeni  ufuklar  açmasına  yardımcı olmak amacıyla yapıldı” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X