Çiftçinin morali yüksek tutulmalı

Yağmur ve doludan etkilenen Karacabey çiftçisini ziyaret eden Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, sürdürülebilir tarım için çiftçinin moralinin yüksek tutulması gerektiğini vurguladı.

Çiftçinin morali yüksek tutulmalı
AYDIN FİDAN
 
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, AK Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı ve Karacabey Ziraat Odası Meclis Başkanı Nuri Karaca ile birlikte Karacabey ovasında incelemelerde bulundu.
 
İlk olarak Yenisarıbey köyünde Ziraat Odası yetkililerinden yaşanan afetle ilgili brifing alan Bayraktar, büyük bir afet yaşandığını vurguladı. Marmara Bölgesi’nin kuraklıktan en az derecede etkilendiğini düşünürken ard arda felaketler yaşandığını ifade eden TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, çiftçinin moralinin yüksek tutulması ve tarlada tutulması gerektiğinin altını çizdi.
 
Borçların yapılandırılması konusunda girişimlerinin sürdüğünü açıklayan Bayraktar, afetlerin devam etmesini beklediklerini, ancak önümüzdeki yıl için gıda güvenliğinin sağlanabilmesi için çiftçiye destek verilmesi gerektiğini vurguladı.
 
BORÇ ERTELEMESİ
 
Sadece borç ertelemesinin yeterli olmadığını ifade eden Bayraktar, gelecek yıl da gelir sorunu yaşanacağından TARSİM sigortasının işlerlik kazanmasının hayati önem taşıdığını söyledi.
 
Bayraktar, özel bankaların da makul faiz oranlarıyla çiftçiyi rahatlaması gerektiği çağrısında bulundu. Kurban Bayramı öncesinde hayvan ihtiyacı konusunda ise Türkiye’nin kendine yeter durumda olduğunu anlatan Bayraktar, hayvan ithalatının söz konusu olmadığını belirtti. Bayraktar, yerli üreticinin hayvan üretimi konusunda yeterli olduğunun altını çizdi.
 
ÇİFTÇİNİN YANINDAYIZ
 
AK Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı da yaptığı açıklamada ciddi bir afetle karşı karşıya kaldıklarını ancak hükümet olarak üreticinin yanında yer alarak bunun üstesinden geleceklerini belirtti.
 
UCUZ SALÇA HAYAL
 
Bu sene ucuz salça yemenin hayal olduğunu ifade eden Karacabey Ziraat Odası Meclis Başkanı Nuri Karaca da, “Bizim bölgemizde bir dönümde ortalama 11 ton domates üretim yapıyorduk. Bu sene 4-5 tona düştü. Hava şartlarından dolayı ekimlerin geç kalması ve hastalık baş gösterdi. Domates üretiminin düşük olması doğal olarak salça üretimini de etkileyecek. Salça üretimi çok düşük olacak, salça ihracatına da olumsuz yansıyacak. Bölgemizde üretilen salçanın yüzde 70’i ihracata gidiyordu. Sıkıntı büyük. Salça fiyatları artacak ve bu iç piyasaya da yansıyacak” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X