Çiftçinin su sayacını devlet karşılayacak

Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş, ilçedeki tarımsal faaliyetlere büyük katkı sağlayacak olan Boğazköy Barajı’ndan sulama yapacak çiftçilerin su sayaçlarının, devlet tarafından karşılanacağını söyledi. 

Çiftçinin su sayacını devlet karşılayacak

GÜRHAN ADANA

Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş, Boğazköy Barajı’ndan sulama yapacak çiftçilerin su sayaçlarının, devlet tarafından karşılanacağını kaydetti. Aktaş, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın sayaç ihalesini gerçekleştirdiğini söyledi.

Önümüzdeki nisan ayından itibaren arazilerini Boğazköy Barajı’ndan sağlayacakları suyla sulayacak çiftçilerin sayaçlarının devlet tarafından karşılanması talebini 1 yıl önce Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin’e ilettiklerini anlatan Aktaş, ‘Milletvekilimiz Şahin, önceki gün telefonla arayarak, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın sayaç ihalesini gerçekleştirdiğini bildirdi. Sayaçların sulama sezonunun başlangıcı öncesi, nisan ayında teslimatını bekliyoruz. Mayıs ayında ise sulama işlerine geçilecek’ dedi.

ÜÇ İLÇEDEN 12 BİN ÇİFTÇİ

Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş, Boğazköy Sulama Projesi’nden yararlanacak Yenişehir’in 21, İnegöl’ün 3, Kestel’in ise 2 köyünden yaklaşık 12 bin çiftçinin, toplam 116 bin 450 dönüm araziyi sulamada devletin kendilerine sağladığı bu sayaçları kullanacaklarını dile getirdi. 

İlçede sulamayla ilgili diğer bir projenin Yeraltı Sulama Projesi (YAS) olduğunu ifade eden Aktaş, çiftçilerin bu proje kapsamındaki arazi sulamasını, kendilerinin satın aldığı su sayaçlarıyla yaptığını kaydetti. Piyasa değeri 2 bin TL ile 4 bin TL arasında değişen sayaç bedellerinin yüksekliğinin kendilerini devlet desteği aramaya yönelttiğini vurgulayan Aktaş, ‘YAS Projesi kapsamındaki sulama sayaçlarını çiftçilerimiz geçen yıl kendi ceplerinden karşılamıştı. Boğazköy Barajı Projesi kapsamındaki sulama için gerekli olan su sayaçları ise devlet tarafından karşılanabilirdi. Bu düşünceyle yaptığımız girişimlerden olumlu sonuç aldık. Milletvekilimiz Hüseyin Şahin’e ve Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu’na, talebimize gösterdikleri hassasiyetten ötürü teşekkür ediyorum’ diye konuştu. 

BARAJDAN YARARLANACAK KÖYLER

Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş, Boğazköy Barajı’ndan Yenişehir ilçe merkezi ile ilçeye bağlı Marmaracık, Koyunhisar, Çardak, Toprakocak, Menteşe, Karacali, Karaköy, Dereköy, Demirboğa, Barçın, Cihadiye, Afşar, Karabahadır, Çelebi, Terziler, Hayriye, Köprühisar, Çamönü, Ebeköy, Papatya ve Akdere köyleri, İnegöl’e bağlı Boğazköy, Karagölet ve Sungurpaşa köyleri ve Kestel’e bağlı Seymen ve Soğuksu köylerindeki çiftçilerin yararlanacağını kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X