Çiftçiye ceviz fidanı desteği

İnegöl Belediyesi, 19 kırsal mahallede bulunan 190 çiftçiye ceviz fidanı desteğinde bulundu. 3 bin 800 fidan, düzenlenen törenle çiftçilere teslim edildi.

Çiftçiye ceviz fidanı desteği

İnegöl Belediyesi, çiftçilere yönelik fidan desteğini ceviz fidanı dağıtımı ile sürdürdü. İnegöl Belediyesi şantiyesinde yapılan törenle, 19 kırsal mahalleden 190 çiftçiye 20’şer adet ceviz fidanı dağıtıldı. Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl Belediyesi olarak tarımsal kalkınmaya katkı sağlayacak, çiftçiye destek olacak, tarımsal faaliyetlerde çiftçiye kolaylık sağlayacak birçok projeyi hayata geçirdiklerini ifade etti.

İnegöl’ün mobilyasıyla bir ticaret şehri olduğu kadar, eşsiz lezzetlere sahip meyve ve sebzeleriyle de bir tarım şehri olduğunu kaydeden Aktaş, “İnegöl Belediyesi olarak çalışmalarımızda ilçe tarımını ileriye taşıyacak hizmetlere, projelere de yer vermeye çalışıyor, ilçemizde giderek yükselen tarımsal etkinliği desteklemeye çalışıyoruz. Tarımsal kalkınma hedefiyle kırsal mahallelerimizde yürüttüğümüz çalışmalar ile alt yapıdan yol çalışmalarına, tretuvar çalışmalarından mahalle konaklarına, köprü yapım çalışmalarından meydan düzenlemelerine kadar pek çok konuda kırsal mahallelerimizde fiziki iyileştirme sağlıyor, düzenlediğimiz eğitim seminerleri ile çiftçimizi daha donanımlı hale getirmeyi hedefliyoruz” dedi.

12 BİN TON CEVİZ ÜRETİMİ…

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Daha önce de 15 adet ceviz soyma makinesini kırsal mahalle muhtarlarımıza teslim etmiştik. Yıllık ortalama 20 bin dekar arazide 12 bin ton ceviz üretiminin yapıldığı şehrimiz kırsalında ekonomik değeri yüksek olan ceviz üretimini desteklemek ve üreticilerimize gelir desteği sağlayabilmek anlamında aşılı, yeni söküm, sertifikalı, arazinin bitki örtüsüne uygun chandler türü ceviz fidanı dağıtımı yapıyoruz. Akbaşlar, Aşağıballık, Babaoğlu, Bilal, Edebey, Esenköy, Gülbahçe, Hamitabat, Hocaköy, İhsaniye, Ortaköy, Kozluca, Kulaca, Özlüce, Rüştiye, Soğukdere, Şibalı, Yeniyörük, Yukarıballık  olmak üzere toplam 19 kırsal mahallede 190 üreticiye 20’şer adet ceviz fidanı dağıtımını gerçekleştireceğiz” diyerek üreticinin ve çiftçinin yanında olduklarını ifade etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X