Çiftçiye destek yağacak

Çiftçiye, bu yıl verilecek tarımsal destekler belirlendi.

Çiftçiye destek yağacak

Buna göre, 2015 yılında Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) dahil olanlara dekar başına 2,5 lira toprak analizi desteği verilecek. 

Ayrıca ÇKS’ye kayıtlı çiftçilere peyzaj ve süs bitkileri, özel çayır, mera ve orman emvali alanlarında dekar için 3,3 lira mazot desteği, 4,75 lira gübre desteği; hububat, yem bitkileri, baklagiller, yumru bitkiler, sebze ve meyve alanlarında dekar için 4,85 lira mazot desteği, 6,6 lira gübre desteği aktarılacak. Yağlı tohumlu bitkiler ve endüstri bitkileri alanları için ise 7,9 lira gübre ve 8,25 lira mazot destekleme ödemesi yapılacak.

‘FARK’ NE KADAR OLACAK

Kilogram başına yapılan fark ödemesi desteği, yağlık ayçiçeğinde 30 kuruş, kütlü pamukta 65 kuruş, soya fasulyesinde 50 kuruş, kanolada 40 kuruş, aspirde 45 kuruş, zeytinyağında 70 kuruş, buğday, arpa, çavdar, yulafta 5 kuruş, kuru fasulye, nohut, mecimekte 20 kuruş, çektikte 10 kuruş, çayda 12 kuruş olacak. Sütçü ve kombine ırklar ve melezleri ile etçi ırkların melezleri anaç sığır başına 225 lira, etçi ırklar anaç sığır başına 350 lira, anaç manda başına 400 lira destek verilecek.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X