Çiftçiye erken uyarı sistemi

İnegöl’de Çitli ve Turgutalp Mahalleleri’nde konuşlandırılan erken uyarı sisteminin üçüncüsü Akbaşlar Mahallesi’ne kuruldu. Sistemden 13 mahallede 300 çiftçi yararlanacak.

Çiftçiye erken uyarı sistemi

SADULLAH ORGAN

İnegöl Belediyesi, Çitli ve Turgutalp Mahalleleri’nden sonra üçüncü erken uyarı sistemini Akbaşlar Mahallesi’nde hayata geçirdi. İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Tarım arazilerimize yerleştirilen düzenek üzerindeki sensörlerle hava sıcaklığı, nisbi nem, yağış miktarı, yaprak ıslaklığı, toprak sıcaklığı, rüzgârın şiddeti gibi değerler ile don ve kırağı gibi meteorolojik vakalar erken uyarı istasyonlarımız sayesinde çiftçilerimizin cep telefonlarına SMS ile bildirilecek. Ayrıca hastalık ve zararlılara karşı bilinçsiz ve gereksiz ilaçlamanın önlenmesi için de yine ilaçlama ve gübreleme hakkında da çiftçilerimize bilgilendirme yapılacak. Bu çalışma ile rekolte kayıplarının önlenmesi, üretim, işçilik ve girdi maliyetlerinin düşürülmesinin yanı sıra ürünü değer kazanan çiftçimizin daha çok gelir elde etmesi hedeflenmektedir” dedi.

300 ÇİFTÇİ YARARLANACAK

Akbaşlar Erken Uyarı İstasyonu’ndan Akbaşlar ve çevresindeki İskaniye, Fındıklı, Şipali, Dömez, Tekke, Bayramşah, Yiğit, Süpürtü, Bilal, Kulaca, Olukman ve Sülüklügöl olmak üzere toplam 13 kırsal mahallede yaklaşık 3 bin 500 dekarlık alanda üretim yapan çiftçi kayıt sistemine kayıtlı yaklaşık 300 çiftçi yararlanacak.

ÜRETİCİYE SERTİFİKA

Programda ayrıca İnegöl Belediyesi, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Ziraat Odası ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde düzenlenen bağ hastalıkları ile mücadele seminerine katılan üreticilere sertifikaları da takdim edildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X