Çiftçiye fuar desteği

Bu yıl 4’üncüsü düzenlen İnegöl Tarım Fuarı düzenlenen sade törenle kapılarını açtı. İnegöl tarımını tanıtmak ve üretim hacmini genişletmek adına 4 gün sürecek fuarda, çiftçiler tarım teknolojileri alanındaki yenilikleri de görebilecek.

Çiftçiye fuar desteği

SADULLAH ORGAN

İnegöl Belediyesi, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Ziraat Odası iş birliğiyle düzenlenen İnegöl Tarım Fuarı (İNTARF) bu yıl 4. kez kapılarını törenle ziyaretçilere açtı.

MODEF Fuar Merkezi’nde düzenlenen fuarın açılış törenine İlçe Kaymakamı Ali Akça, CHP Milletvekili Ceyhun İrgil, Belediye  Başkan Yardımcıları Alper Taban, Eşref Yiğit, İlçe Jandarma Komutanı Uğur Baş, Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan, siyasi parti ilçe başkanları, Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, İlçe Gıda Tarım Müdürü Mahmut Doğru bazı oda ve dernek başkanları, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

TARIMA DESTEK

Açılış konuşması yapan İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, sanayi faaliyetlerinin yanı sıra tarım faaliyetleri de hız kesmeden devam ettiğini belirtti. Taban, ‘ İnegöl’de tarım ve hayvancılığın daha da gelişmesi adına gayret edeceğiz. Fuara 15 adet kooperatifimiz katılım gösteriyor. Bunun yanı sıra birçok firmalarımız da katılım gösteriyor. Fuarımız bu sene daha da gelişmiş bir şekilde hizmet veriyor’ dedi.

CHP Milletvekili Ceyhun İrgil de konuşmasında, ‘İnegöl ile ilgili yapılacak her türlü çalışmaya elimizden gelen desteği vermeye çalışıyoruz. İNTARF’ı gelip gezdim. Çok güzel görüntülerle karşılaştım. Bu gibi çalışmaları sonuna kadar destekliyoruz’ dedi.

Kaymakam Ali Akça ise, ‘Çiftçilerimizin ürettiği güzel ürünlerin üretilmesinde katkıda bulunan teknolojik organizasyonların sergilendiği güzel bir organizasyondayız. Emekleriniz daim olsun. Organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyor, saygı ve sevgilerimle selamlıyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından kurdele kesimiyle 4’ncü İnegöl Tarım Fuarı izlenime açıldı. 

56 FİRMA STANT AÇTI

Dört gün sürecek fuarda, 15 adet tarımsal kalkınma kooperatifi İnegöl kırsalında yetiştirilen birbirinden kaliteli ve lezzetli tarım ürünlerini ziyaretçilerin beğenisine sunuyor. Fuarda bunun yanı sıra İnegöl’de faaliyet gösteren tarımsal mekanizasyon (tarım makine ve aletleri) satışı yapan firmalar, fidancılık yapan firmalar, süt ürünleri ve bal firmaları, damlama su sistemleri firmaları, peyzaj firmaları ile İnegöl dışından tarım sektörüyle ilgili faaliyet gösteren 14 firma olmak üzere toplamda 56 firma stant açtı.

Bu arada fuara Bursa dışından çeşitli illerden gelecek ziyaretçiler için 95 adet araç tahsis edildiği bildirildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X