Çiftçiye ‘kara leke’ uyarısı

İnegöl İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Doğru, İnegöllü elma ve armut üreticilerine ‘kara leke hastalığı’ konusunda uyarılarda bulundu.

Çiftçiye ‘kara leke’ uyarısı

SADULLAH ORGAN

İnegöl’ün meyveciliğin yoğun olarak yapıldığı bir bölge olduğunu belirten Mahmut Doğru, halen 85 bin dekar alanda meyvecilik yapıldığını ve bunun içinde elma ve armut üretiminin payının oldukça yüksek olduğunu dile getirdi. Doğru, “Son günlerde özellikle devlet destekleri ve yapılan teşvikler, bölgemizin iklimsel uygunluğu meyve üretimini arttırdı. Bu anlamda İl Müdürlüğümüz ve İnegöl Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü kanalıyla da konuyla ilgili erken uyarı sistemleri ilçemizde faaliyete geçirildi. Çitli, Turgutlap ve Deydinler Mahalleleri’nde erken uyarı istasyonlarımız var. Akbaşlar Mahallemize de bir istasyon konuldu. Şu anda erken uyarı istasyonlarından gelen verilerde, elma ve armutta kara leke hastalığıyla ilgili mücadelenin başlaması gerektiği uyarısı gelmektedir. Üreticilerimizin bu konuda daha dikkatli olmalarını istiyoruz. Bu hastalığa karşı tedbir almaları gerekiyor” dedi.

Her üreticinin üretici kayıt defteri olması gerektiğini ifade eden Mahmut Doğru, kullandıkları ilacın ne zaman, hangi miktarda, hangi ürüne karşı kullanmaları gerekiyorsa, onların bayiler ve kendileri tarafından not edilmesi gerektiğini söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X