Çiftçiye müjde

AK Parti Ekonomik İşler Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, 23 Şubat’ta TBMM’de kabul edilen bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin kanunun, vatandaşlara nefes aldıracağını söyledi.

Çiftçiye müjde

Çiftçi borçlarının yeniden yapılandırılması, esnaf ahilik sandığı kurulması ve genel sağlık sigortası konularında yapılan düzenlemelerin toplumun geniş kesimini yakından ilgilendirdiğine dikkat çeken Şahin, kanunla getirilen düzenlemeler hakkında bilgiler verdi. Kanunla, çiftçilerin 31 Aralık 2016 tarihi itibarıyla Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarının yeniden yapılandırıldığını ifade eden Şahin, buna göre ana borç tutarına uygulanacak yüzde 11 faizin yüzde 5’ini çiftçinin ödeyeceğini, kalanını ise Hazine Müsteşarlığı’nın karşılayacağını kaydetti. Şahin, borcun tek seferde 31 Ekim tarihine kadar ödenmesi durumunda faiz uygulanmayacağını hatırlatarak, kanundan yararlanılması için borçlarla ilgili dava açılmış olmaması ve icra takibi bulunmaması gerektiğine işaret etti.

AHİLİK SANDIĞI KURULUYOR

Kanununla gelen bir diğer yeniliği ise esnaf ahilik sandığı kurulması olarak açıklayan Şahin, söz konusu sandık sayesinde işyeri kapatmaları ve iflasların önüne geçilmesinin amaçlandığını dile getirdi. Hüseyin Şahin, bu kanunla ahilik esnaf sandığı üyelerinin genel sağlık sigortalı sayılmasının da önemli bir adım olduğunu vurguladı. Şahin, ”Kanun, geliştirme ve destekleme fonundan kullandırılan fakat kapsama girmeyen vergi borçlarının kolayca ödenebilmesine olanak sağlarken, belediyeler, özel idareler ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarınca bedeli karşılığında şahıslara devredilen taşınmazlarla ilgili sıkıntılara çözüm olacak. Düzenleme, yurtdışında 6 aydan fazla yaşayan Türk vatandaşları ile ülkemizde yerleşik olmayan vatandaşlara da konut satışlarında KDV istisnası getiriyor” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X