Çifte açılış!

Restorasyonu tamamlanan Eskişehir Han ile Bursa’nın en büyük kent parkı Hüdavendigar Kent Parkı, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun da katılımıyla bugün hizmete açılıyor.

Çifte açılış!

Tarihi ve miras çalışmaları ile Bursa’nın UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmesini sağlayan Büyükşehir Belediyesi, restorasyonu tamamlanan Eskişehir Hanı’nı bugün saat 12.00’da Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun da katılacağı törenle hizmete açacak. Tarihi İpek Yolu üzerinde bulunan arabacı hanlarından biri olan han Davut Paşa tarafından 1517 yılında yaptırıldı. 1530 ve 1765 yıllarında meydana gelen yangınlar sonucu büyük zararlar gören han, 1608 yılında Kalenderoğlu isyanlarında yakılıp yıkılmış, zaman içerisinde harabe bir hal almıştı. Kayhan – Reyhan – Çarşı Bölgesi tarihi aksı üzerinde yer alan Eskişehir Han, Büyükşehir Belediyesi’nin devreye girmesiyle ilk günkü orijinal kimliğine büründü.

BURSA’NIN EN BÜYÜK PARKI

Bursa’nın ‘yeşil’ kimliği yeniden kazanması amacıyla son 6 yılda 2 milyon metrekare yeşil alanı kente kazandıran Büyükşehir Belediyesi, Bursa’nın en büyük kent parkı olan Hüdavendigar Kent Parkı’nı hizmete açıyor. Bir kısmı Osmangazi’de diğer kısmı da Nilüfer’in Odunluk bölgesinde kalan, yaklaşık 510 bin metrekarelik alana sahip olan Hüdavendigar Kent Parkı, dikilen 12 yaşın üzerinde 4 bin ağaç, 4000 lale ve sümbül, 1 milyonun üzerinde çiçek, yüzme havuzu, tenis kortları, spor salonları, spor sahaları, Nilüfer Deresi’nin ıslah edilmesi ve dere üzerine yapılan köprüleri ve göletleri ile adeta yeni bir yaşam alanına dönüştü.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun da katılacağı törenle bugün saat 19.00’da hizmete açılacak. Açılış törenin ardından Hüdavendigar Kent Parkı’nda saat 20.30 düzenlenecek Gençlik Konseri’nde  İlyas Yalçıntaş ile Enbe Orkestrası sahne alacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X