Çifte bayram için ‘vira bismillah’

Ülke genelinde denizlerde 15 Nisan’da başlayan av yasağı, bu gece yarısı sona erecek. Yeni sezon hazırlıklarını tamamlayan balıkçılar, ‘vira bismillah’ diyerek denize açılacak.

Çifte bayram için ‘vira bismillah’

Balıkçılar, sezona bol miktarda palamut avlayarak başlamayı ümit ediyor. Piraziz Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hamdi Arslan, av yasağının sona ereceği günün Kurban Bayramı’nın ilk gününe denk geldiğini anımsatarak, ”Balıkçıların bir kısmı denize açılmayacak dolayısıyla da tam anlamıyla sezonunun açılması bu anlamda bir, iki gün gecikecek. Sezona palamut avcılığıyla başlanacak” dedi. İlk günlerde tezgahlarda palamudun kilogramının yaklaşık 20-25 lira arasında satışa sunulacağını öngören Arslan, ilerleyen günlerde fiyatın düşeceğini vurguladı. Arslan, Marmara’da balıkçıların yaklaşık iki aydır uskumru avladığına dikkati çekerek, ”Uskumru bu sene denizlerimize döndü diyebiliriz. Bu gelişme balıkçılık açısından sevindirici çünkü palamut avcılığı olmasa uskumru avlanabilecek” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X