Çifte bayram yaşayalım

Deplasmanda rakip tanımayan Bursaspor, Mersin karşısında da geleneği sürdürmek istiyor.

Çifte bayram yaşayalım
Yeşil beyazlılar Güney ekibi karşısında bu sezonki üçüncü dış saha galibiyetine imza atıp camiaya bayram hediyesi vermeye çalışacak. Tevfik Sırrı Gür Stadı’ndaki mücadele 20.00’de başlayacak.
 
Süper Lig’de ilk 4 hafta sonunda 2 galibiyet, 2 mağlubiyeti bulunan Bursaspor, bugün Mersin İdmanyurdu’nun konuğu oluyor. Yeni Mersin Stadı’nın bakımda olması nedeniyle Tevfik Sırrı Gür Stadı’nda 20.00’de başlayacak olan mücadeleyi Barış Şimşek yönetecek. Geçtiğimiz hafta deplasmanda Çaykur Rizespor’u tek golle geçerek moral bulan ve üst sıralar için umut tazeleyen yeşil beyazlılar, bugün de kazanarak taraftarına çifte bayram yaşatmak istiyor.
 
CEDRİC BAKAMBU 11’E
 
Yeşil beyazlılar’da Teknik Direktör Şenol Güneş’in sahaya süreceği 11’de antrenmanda sakatlanan Ozan İpek dışında değişiklik yapması beklenmiyor. Sakatlığı geçen Cedric Bakambu’ya 11’de şans vermeyi düşünen deneyimli çalıştırıcının orta alanı Ozan Tufan, Fernando Belluschi ve Filipe Josue’den oluşturacağı tahmin ediliyor. 4 hafta sonunda 7 puanı bulunan ev sahibi Mersin’de ise Serkan Balcı, Adem Güven ve Mehmet Taşdemir sakatlıkları nedeniyle oynamayacak.
 
29 YILDIR YENİLMİYORUZ
 
Bursaspor ile Mersin İdman Yurdu bugün 42. kez karşı karşıya gelecek. İki ekip arasında oynanan 41 resmi karşılaşmada yeşil beyazlıların üstünlüğü bulunuyor.
 
Bursaspor 41 maçın 20’sinden galip gelirken, 14 yenilgi aldı 7 maç beraberlikle sonuçlandı. Yeşil beyazlılar, 4’ü Süper Lig, 4’ü 1. Lig olmak üzere son 8 karşılaşmada 6 galibiyet, 2 de beraberlik aldı. Bursaspor’un attığı 17 gole, Mersin İdman Yurdu 1 golle cevap verebildi. Bursaspor, Mersin İdman Yurdu’na karşı tarihindeki en farklı galibiyeti de 22 Mayıs 2005’te 5-0’lık sonuçla elde etmişti. Bursaspor rakibine en son 1982-83 sezonunda yenildi. 26 Mart 1983 tarihinde lig maçında rakibine 1-0 yenilen yeşil beyazlı ekip, 6 Nisan 1983’teki Türkiye Kupası mücadelesinde de rakibine 2-1’lik skorla boyun eğmişti.
 
MERSİN İDMANYURDU – BURSASPOR
 
STAT: Tevfik Sırrı Gür
SAAT: 20.00
HAKEMLER: Barış Şimşek, Samet Çavuş, Özgür Ertem
BİLET FİYATLARI: Bursaspor taraftarı 5 TL
20.00 LİGTV/CANLI
 
MERSİN İDMANYURDU
 
1 Nihat Şahin
6 Gökçek Vederson
76 Servet Çetin
3 Loret Sadıku
55 Abdul Rahman Khalili
33 Efe Özarslan
5 Murat Ceylan
22 Nguımbe Nakoulma
10 Tita
9 Marko Futacks
73 Welliton Soares
 
BURSASPOR
 
12 Harun Tekin
22 Şener Özbayraklı
2 Renato Civelli
4 Serdar Aziz
23 Aziz Eraltay
5 Fernando Belluschi
7 Ozan Tufan
16 Volkan Şen
30 Filipe Josue
94 Cedric Bakambu
99 Jose Fernandao

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X