Çifte saldırı: 23 ölü, 50 yaralı

Irak’ın başkenti Bağdat’ta iki bombalı saldırı düzenlendi. Güvenlik ve hastane kaynaklarının verdiği bilgiye göre, saldırılarda en az 23 kişi hayatını kaybetti, 50 kişi de yaralandı.

Çifte saldırı: 23 ölü, 50 yaralı

Bağdat’ın kuzeyindeki El Şaab bölgesinde bulunan bir pazar yeri ile kentin güneyindeki El Raşid mahallesi bombalı saldırıların hedefi oldu.

Reuters, El Şaab’daki patlamada 17 kişinin öldüğünü, 28 kişinin de yaralandığını; El Raşid’de bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıda ise altı kişinin öldüğünü, 21 kişinin de yaralandığını aktardı. AFP ise öğle saatlerinde gerçekleştirilen saldırılarda 15 kişinin öldüğünü, 50 kişinin de yaralandığını duyurdu.

Iraklı yetkililer El Şaab’daki saldırıda hem bir intihar saldırganının kendini patlattığını hem de daha önce bölgeye yerleştirilen bir patlayıcının eş zamanlı olarak infilak ettirildiğini belirtti.

Saldırıyı henüz üstlenen olmadı, ancak geçen hafta Bağdat’ta düzenlenen ve yaklaşık 100 kişinin öldüğü saldırıları IŞİD üstlenmişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X