Çiğli’de derslikler arandı, silahlara el konuldu

Marmaris’te Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kaldığı otel baskınıyla ilgili Çiğli 2. Ana Jet Üssü Komutanlığı’ndaki MAK timlerinin eğitim gördüğü derslikler didik didik edildi. Aralarında 10 ağır makineli tüfek, tabancalar, miğferlerin de bulunduğu silah ve teçhi

Çiğli’de derslikler arandı, silahlara el konuldu

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) kanlı darbe girişiminde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kaldığı Marmaris’teki otele  gerçekleşen baskın araştırılıyor.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, gözaltına alınan bazı askerlerin ifadeleri sonucu Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığı’nda konuşlu MAK timlerinin eğitim gördüğü dersliklerde arama yapılmasını istedi. Polisin MAK dersliklerindeki araması savcı nezaretinde gerçekleşti.

Dersliklerde bulunan 10 ağır makineli silah ve mühimmatına, tabancalara, miğferlere, hücum yeleklerine, sırt çanlarına ve askeri malzemelere el konuldu.

Aramada saldırıda yaralanan, İzmir’deki hastanede tedavisi süren Deniz Kurmay Yüzbaşı Haldun Gülmez’e ait olduğu tahmin edilen, üzerinde kan lekesi olduğu belirlenen sırt çantası ve silah da ele geçirildi.

El konulan malzemelerin otele düzenlenen saldırıda kullanılıp kullanılmadığı, kriminal inceleme sonucu ortaya çıkacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X