Cihadiye’ye doğalgaz

Yenişehir Cihadiye Mahallesi’nde doğalgaz kullanımını sağlayacak olan çalışmalar törenle başladı. Çalışmaların bir ay içinde tamamlanması hedefleniyor.

Cihadiye’ye doğalgaz

GÜRHAN ADANA

Yenişehir’e 1 kilometre uzaklıkta bulunan Cihadiye Mahallesi’nde doğalgaz kullanımını sağlayacak hat döşeme çalışmaları törenle başladı.

Törende konuşan AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Cihadiye’nin Büyükşehir Yasası öncesi köy statüsünde olduğunu belirterek, “Başka mahallelerimiz de doğalgaza kavuşacaklar” dedi.

Yenişehir’de ilk gaz sözünü geçen yıl Cihadiye sakinlerine verdiğini belirten Şahin, doğalgazın güzel ve temiz bir hizmet olduğunu dile getirdi. Şahin, “Bu hizmeti her mahalleye kazandırmak lazım. Cihadiye’nin hemen yanında Barcın Mahallesi var. 3-4 yıllık periyotta Yenişehir Ovası’nın batısında kalan mahallelerin de gaza kavuşmasını istiyoruz. Sonra ilçenin doğu tarafına geçilebilir. Isınmada çok önemli ve güvenilir bir imkan bu” diye konuştu.

KÖYLER DOĞALGAZA KAVUŞUYOR

Yenişehir Kaymakamı Abdullah Çiftçi de artık köylerin de doğalgazla tanıştığını ifade ederek, “Bu ölçekli bir ilçede doğalgaz kullanıldığını öğrenince çok şaşırmıştım. Doğalgaz kullanılabileceğini beklemiyordum. Bu hizmet gelinceye kadar yollar kazılacak, sıkıntılar olacak. Önemli bir hizmet, emeği geçenlere teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Belediye Başkanı Süleyman Çelik ise Cihadiye’nin doğalgaza kavuşmasında Milletvekili Hüseyin Şahin’in girişimlerinin önemli payı olduğunu ifade etti. Çelik, “İlçenin merkez mahallesi Yenigün’de ne varsa, Cihadiye’de de o olacak. Merkez mahalle Çayır’da ne varsa, Yolören’de de o olmalıdır. Geçmişte köy, şimdi mahalle olan Cihadiye de doğalgaza kavuşuyor” dedi.

ÜÇ KİLOMETRELİK HAT…

İNGAZ Genel Müdürü Faruk Coşkun da konuşmasında çalışmayla ilgili bilgi verdi. Coşkun, “Sokaklara toplam 3 kilometre uzunluğunda bir doğalgaz hattı döşeyeceğiz. Cihadiye’de 164 hane var ve 680 nüfus yaşıyor. Hat döşeme çalışmaları 1 ayda tamamlanır ve kasım ayının ortalarında sokaklarda asfaltlama çalışmasına geçilir” diye konuştu.

Cihadiye Muhtarı Necmettin Ayaz ise mahalle sakinlerinin doğalgaza kavuşmaktan dolayı çok mutlu ve sevinçli olduklarını anlattı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X