Çıkış yok

Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de tren garına akın eden mültecileri durdurmak için kapatılan kapılar açıldı. Ancak yetkililer uluslararası tüm tren seferlerinin iptal edildiğini duyurdu.

Çıkış yok

Macar yetkililer önceki akşam saatlerinde yaklaşık 2 bin mültecinin kayıt olmadıkları takdirde ülkeyi terk edemeyecekleri uyarısında bulundu. 

‘HRİSTİYAN KÖKLERİ TEHDİT EDİYOR’ 

Alman Frankfurt Allgemeine Zeitung gazetesi için bir makale kaleme alan Macaristan Başbakanı Orban ise sığınmacı akınının ‘Avrupa’nın Hıristiyan köklerini tehdit ettiğini’ öne sürdü. Orban, “İnsanlar durumu kontrol altında tutmamızı ve sınırlarımızı korumamızı istiyor. Ancaks ınırlarımızı koruma altına aldıktan sonra kaç mülteci alacağımız ya da kota olup olmadığı sorgulanabilir” diye yazdı. 

Orban, mültecilere de seslenerek Avrupa’ya gelememlerini ve Türkiye’de kalmalarını çünkü orada daha güvende olacaklarını belirtti.

ALMAN SORUNU

Dün öğle saatlerinde AP Başkanı Martin Schulz ile birlikte gergin geçen bir ortak basın toplantısı düzenleyen Macaristan Başbakanı Viktor Orban, ülkesinde son dönemde yaşanan mülteci krizinde sorumlunun Almanya olduğunu söyledi. Orban, ‘Bu bir Avrupa sorunu değil. Bu bir Alman sorunu. Kimse Macaristan’da kalmak istemiyor. Macaristan’da kalmak isteyenlerle herhangi bir zorluk yaşamıyoruz. Kimse Macaristan’da Slovakya, Polonya ya da Estonya’da kalmak istemiyor. Herkes Almanya’ya gitmek istiyor. Bizim tek görevimiz onların kaydını yapmak’dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X