‘Çıkmaz sokağa doğru gidiyoruz’

Doların 3 liralık kritik eşiği de aşması iş dünyasında uzun zamandır süren endişeyi iyice artırdı.

‘Çıkmaz sokağa doğru gidiyoruz’

ASLIHAN AYDIN

Bursa Esnaf ve Sanaatkarlar Birliği (BESOB) Başkanı Arif Tak, çıkmaz sokağa doğru gidildiğini ve esnafın kredilerle ayakta durduğunu belirtirken, Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BUSİAD) Başkanı Günal Baylan, döviz girdisi yüksek olan imalat sektöründe sıkıntı yaşanabileceğini vurguladı.

Arif Tak, açıklamalarına Türkiye’nin en büyük sıkıntısının terör olduğunu belirterek başladı ve siyasetçilerin bir an önce bir araya gelip konuşması gerektiğini kaydetti. Hükümetin kurulup, terörün sonlandırılması gerektiğini anlatan Tak, ”Esnaf ve sanatkarlar olarak yarını göremiyoruz. Bize üyeleremizden gelen en büyük şikayet, ‘Alacağımı alamıyorum, borcumu ödeyemiyorum’ oluyor. Çıkmaz sokağa doğru gidiyoruz” dedi. 

ESNAF KREDİ İLE AYAKTA DURUYOR

Huzur olmayınca işlerin durduğundan yakınan Tak, fabrikaların da işçi çıkarmaya başladığında durumun daha kötü olacağını anlattı. Çözümün siyasetçilerde bittiğini ifade eden Tak, “Gidişat belli. Döviz fiyatları çıktıkça zamlar gelecek. Esnafın maliyetleri artacak. Tüketim azalacak ve çarklar dönmeyecek. Esnaf ve sanatkarın kredilerle ayakta duruyorlar. Para kazanılamadığında alınan kredi ödenemez duruma gelecek” dedi.

İMALATTA SIKINTI YAŞANABİLİR

Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BUSİAD) Başkanı Günal Baylan, piyasaya müdahale gerektiğini belirterek, “Faiz yükselterek dövizin ateşi biraz düşürülebilir. Biz bunu bekliyoruz. Fakat Merkez Bankası da bunun için FED’i bekliyor sanırım” dedi. Sıkıntıların yaşandığını fakat işlerin de devam ettiğini ifade eden Baylan, Türkiye’nin girdilerinin döviz olduğu için imalat sektöründe olumsuzluk yaşanabileceğini kaydetti. Bursa’nın lokomotif bir şehir olduğunu ve çalışarak bu dönemi atlatabileceğini anlatan Baylan, “Bursa diğer şehirlere göre bu süreçte biraz daha avantajlı olabilir” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X