Çıldır-Aktaş Gümrük Kapısı açılış için gün sayıyor

Türkiye’nin Gürcistan üzerinden Kafkaslara açılacak yeni ticaret noktası Çıldır-Aktaş Gümrük Kapısı’nın yapımı tamamlandı, açılış için gün sayılıyor.

Çıldır-Aktaş Gümrük Kapısı açılış için gün sayıyor

Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Demirci, 23 ay önce temeli atılan Çıldır-Aktaş Gümrük Kapısı’nın tamamlanmasının mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Gümrük kapısının her yönüyle hizmet vermeye hazır olduğunu belirten Demirci, “Kapımızın yapımı bitti, görevli personelin ataması yapıldı. TOBB olarak, şu an sadece prosedürlerin tamamlanmasını bekliyoruz. Kapıda tüm fiziki altyapı hazır. Gerekli hazırlığımızı yaptık. Sadece hükümetin açılış gününü belirlemesi kaldı. Bayramdan hemen sonra kapımızın geçici kabulü yapılacak akabinde de açılışını gerçekleştireceğiz. Bu açılışın da en geç ekim ayı ortalarında olmasını bekliyoruz” dedi. Demirci, açılacak sınır kapısının, 76 bin dönümlük alanda kurulu olmasıyla Türkiye’nin üçüncü büyük sınır kapısı ve Türkgözü ile Ardahan’dan Gürcistan’a açılan ikinci ticaret noktası olacağına dikkat çekti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X