Çileğe ‘beyaz’ darbe

İnegöl’de önceki akşam etkili olan kar yağışı çilek üreticisini perişan etti. Hasada bir hafta kala yağan kar seraların çökmesine neden oldu.

Çileğe ‘beyaz’ darbe

ABDULLAH TANIŞ

İnegöl’ün marka değerleri arasında yer alan çilek üretimi hasada bir hafta kala, yağan kar yağışı nedeniyle başlamadan sona erdi.

Önceki akşam ilçenin çeşitli noktalarında etkisini gösteren kar yağışı çilek yetiştirilen seraların çökmesine neden oldu. İl Koordinasyon Kurulu Başkanı ve İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, kar yağışının ardından İnegöl’ün kurşunlu mahallesinde çilek üretimi yapılan seraları yerinde inceledi. Seraları çöken çiftçi Ali Satılmış, “Çiftçi her zaman kar yağsın diye dua ederdi. Ama 23 Nisan’da zamansız yağan kar nedeniyle gerçekten ürünlerde ciddi bir hasar var. Seralarımız çöktü. Çileklerimiz bir hafta sonra hasat edilecekti ama yağan kar yağışı hasadı bitirdi. Zararımızın ne kadar olduğunu daha kestiremiyoruz” dedi.

13 BİN DÖNÜM

İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik,  ilçede aşırı kar yağışı yaşandığını ve bundan dolayı da özellikle Kurşunlu mahallesinde  seraların çöktüğünü belirtti. Çelik, ’13 bin dönüm alanda çilek üretimi yapılıyor. Büyük çoğunluğu zarar gördü. Çilek üretimini en uzun süre yapmak için yapılan seralar kar yağışına dayanamadı. Zararımız çok büyük. Çiçek açmış olan kiraz bahçelerinde de bir zarar söz konusu” dedi.

Kar yağışının ardından gece don olayı yaşanması halinde zarar oranının daha da büyük olacağına dikkat çeken Çelik, “İnegöl’de 190 bin dönüm alanda meyve üretimi yapılıyor. Eğer don olursa bütün meyveler zarar görür. Düşünmek bile istemiyorum” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X