Çilek üreticisine su desteği

Orahngazi’de çilek üretimi ile ünlü olan Mahmudiye’deki çiftçiye su desteği geliyor. Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, çilek üreticileri için gerekli sulamanın arttırılması için çalışma yapılacağını açıkladı.

Çilek üreticisine su desteği

NEVZAT OKUMUŞ

Orhangazi’nin Mahmudiye Mahallesi’ndeki çilek üreticilerin faydalanması amacıyla su desteği yapılacak.

Orhangazi Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz ile Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, sakinlerinin en önemli gelir kaynağı olan çileği ile ünlenen Mahmudiye Mahallesi’ni ziyaret etti. Ziyarette konuşan Muhtar Kadir Altıntaş, uzun yıllardan bu yana Mahmudiye çileğinin bilinirliğinin artması için emek harcandığını ifade etti. 

Altıntaş, altyapı sorununun çözüldüğünü ve şimdi de üst yapı çalışmalarının başladığını belirterek, katkıları için Belediye Başkanı Çağlayan’a teşekkür etti. Mahalledeki çok sayıda çilek üreticisine Büyükşehir Belediyesi tarafından sera naylonu hediye edildiğini kaydeden Altıntaş, çilek üreticilerinin açık alanların yanı sıra, seralarda da üretimi arttırdıklarını bildirdi.

ARAZİ VAR, SU GEREKLİ

Yıllık üretilen çilek miktarının  200 ton olduğu Mahmudiye’deki çilek tarlalarını ziyaret eden Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, üreticilerin sorunlarını da dinledi. Başkan  Çağlayan, bölgedeki çilek üretim miktarının arttırılabileceğini ifade etti. Üreticilerin ‘Arazi var, ancak su gerekli’ talebi üzerine Çağlayan, arazi sulamasının arttırılması için çalışma yapacağını bildirdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X