Çılgın Türkler sahnede!

A Milli Takımımız EURO 2016’daki ilk sınavında Hırvatistan ile karşılaşacak

Çılgın Türkler sahnede!

Paris’teki Parc des Princes’te TSİ 16.00’da başlayacak mücadeleyi İsveçli hakem Eriksson yönetecek. Ay yıldızlı ekibimiz Hırvatlar’ı devirip şampiyona galibiyetle start vermek istiyor.

A Milli Takımımız, Fransa’da düzenlenen 2016 Avrupa Şampiyonası’nda D Grubu’ndaki ilk maçında bugün Hırvatistan ile karşılaşacak. Paris’teki Parc des Princes Stadyumu’nda TSİ 16.00’da başlayacak karşılaşmayı İsveç Futbol Federasyonu’ndan Jonas Eriksson yönetecek. Mathias Klasenius ve Daniel Warnmark’ın yardımcı hakem olarak görev yapacağı karşılaşmanın ilave yardımcı hakemleri Stefan Johannesson ve Markus Strömbergsson olacak. İskoçya Futbol Federasyonu’ndan William Collum ise dördüncü hakem olarak görev yapacak.

PENALTILARLA ELEMİŞTİK

İki dünya ve bir Avrupa olmak üzere son üç büyük 3 turnuvayı ıskalayan ay yıldızlılar, Hırvatistan’ı yenerek hem EURO 2016’ya güzel bir başlangıc yapmak hem de grupta önemli bir avantaj elde etmeyi hedefliyor. Kötü başladıağı elemelerde müthiş bir çıkış yakalayıp en iyi üçüncü kontenjanından adrını finallere yazdıran Fatih Terim’in öğrencileri, EURO 2008’de çeyrek finalde uzatmaya giden maçta penaltılarla elediği Hırvatlar’ı bir kez daha yenerek rövanşı vermek istemiyor.

TÜRKİYE’NİN FORMU DİKKAT ÇEKİYOR

Ay yıldızlı ekip, EURO 2016 öncesindeki formuyla dikkati çekiyor. Kötü başladığı EURO 2016 Elemeleri’nde en iyi grup üçüncüsü olarak final biletini alan Türkiye, oynadığı son 16 maçtan sadece birini yitirdi. Brezilya karşısında 12 Kasım 2014’te İstanbul’daki özel maçta 4-0 mağlup olan milliler, bu müsabakanın ardından yaptığı 16 maçın, biri hükmen olmak üzere 13’ünü kazandı, 2’sinde berabere kaldı, sadece İngiltere’ye yenildi.

SON 10 MAÇTA 9 GALİBİYET

Milliler, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim yönetiminde oynadığı son 10 maçtan biri hükmen olmak üzere 9’unu kazandı, sadece birini yitirdi. Ay yıldızlı ekip, 3’ü resmi, 7’si özel söz konusu maçlarda, 3’ü hükmen galibiyetten olmak üzere toplam 18 gol atıp, kalesinde 5 gol gördü.

HIRVATİSTAN SON 7 MAÇI KAYBETMEDİ

Hırvat teknik adam Ante Cacic’in çalıştırdığı Hırvatistan Milli Futbol Takımı, yaptığı son 7 karşılaşmada yenilgi yüzü görmedi. Son mağlubiyetini 6 Eylül 2015’te Avrupa Şampiyonası Elemeleri’ndeki Norveç maçında 2-0’lık sonuçla alan Hırvatlar, 7 müsabakada 6 galibiyet, 1 beraberlik aldı.

PARC DES PRINCES KAPILARINI AÇIYOR

Karşılaşmaya ev sahipliği yapacak Parc des Princes’teki ilk EURO 2016 maçı, Türkiye-Hırvatistan mücadelesi olacak. İlk olarak 1897’de kapılarını açan ve 1932’de yenilenen Paris Saint-Germain’in maçlarını oynadığı Parc des Princes, Mayıs 1972’te bugünkü halini aldı. Seyirci kapasitesi 45 bin olan stat, 1960 ve 1984’teki Avrupa Şampiyonası final maçları, 1938 ve 1998 FIFA Dünya Kupası karşılaşmalarıyla kulüpler düzeyinde Avrupa kupalarında 6 finale ev sahipliği yaptı. Parc des Princes’te dört EURO 2016 maçı daha oynanacak.

538. MAÇA ÇIKIYORUZ

Ay yıldızlılar, 93 yıllık tarihinde 280’i resmi, 257’si özel olmak üzere toplam 537 karşılaşma oynadı. Milliler bu maçlarda 203 kez rakibini mağlup ederken, 211 kez de rakibine mağlup oldu. 123 mücadelede ise rakipleriyle yenişemedi. Geride kalan 537 maçta rakip fileleri 708 kez havalandırırken, 783 gole kalesini kapatamadı.

7. RANDEVU

Türkiye ile Hırvatistan bugüne kadar 1 kez 1996 Avrupa Fubol Şampiyonası, 1 kez 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası, 2 kez 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri ve 2 kez de hazırlık maçı olmak üzere toplam 6 kez karşı karşıya geldi. Bu maçlarda 2 kez Hırvatlardan sahadan galip ayrılırken, 3 karşılaşma da takımlar birbirine üstünlük sağlayamadı. Avusturya ile İsviçre’nin ortak ev sahipliğinde düzenlenen 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda uzatmalara giden maçta ay yıldızlılar penaltılarda rakibini mağlup ederek yarı finale yükselmişti.

HIRVATİSTAN KADROSUNDA İSPANYADAN 7 İSİM VAR

Hırvatistan’ın 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda mücadele edeceği 23 kişilik kadrosunda kendi ülkesinden 6 futbolcu bulunurken, en çok 7 ile İspanya’dan futbolcu bulunuyor. Hırvatların milli takımında diğer ülkelerden Fransa ve Rusya’dan 1, Almanya ve Ukrayna’dan 2 ve İspanya’dan 4 futbolcu kadrosunda yer alıyor. İspanya’nın iki dev kulübü olan Real Madrid’den Luka Modric ve Mateo Kovacic ile Barcelona’dan ise Ivan Rakitic de 23 kişilik kadroda.

16.00 TRT1-LigTV/Canlı

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X