Cilt lekeleri kabusunuz olmasın

Uzmanlar, özellikle yaz mevsiminde artan cilt lekeleri için neler yapılması gerektiğini anlattı.

Cilt lekeleri kabusunuz olmasın

Cilt üzerinde yer yer beliren lekelenmeler, vücut ve yüz estetiğine gölge düşüren cilt problemlerinden bir tanesi olarak karşımıza çıkıyor.

​Yüzde beliren lekelerin ciltte bulunan melanosit hücrelerinden kaynaklandığını söyleyen Dr. Ulaş Utku Şekerci, “Koyu içerikli olan melanin pigmentlerinin ciltte birikmesi neticesinde cilt lekelenmeleri meydana gelir. Farklı nedenlere bağlı olarak gelişen lekelenme problemleri, sadece kadınların değil erkeklerin de kâbusu olarak, oluşturduğu görüntüyle rahatsızlık hissedilmesine sebep oluyor. Ruh sağlığını olumsuz yönde etkileyerek, özgüven kaybına neden olan cilt lekelenmeleri, genetik miras olabildiği gibi başta uzun süre güneş ışığına maruz kalma, hormonal dengesizlik, hamilelik, doğum gibi nedenlere bağlı olarak da gelişebilmektedir. Fakat güneş lekelenmeleri için önlem alarak, bu sorununun önüne geçmek mümkün” dedi.

 

“GÜNEŞİ SEVİN AMA ZARARLARINI DA İYİ BİLİN”

Lekeleri baskılamanın çok önemli olduğunun altını çizen Şekerci, “Güneş en büyük D vitamini kaynağımız, fakat sadece lekelenmelere değil, aynı zamanda cildin yaşlanmasına da neden oluyor. Bu yüzden güneşi sevmek ama zararlarını da bilerek hareket etmek gerekiyor. Hemen her yerde duyabileceğiniz öğle saatlerinde dik açıyla gelen güneş ışığından korunmak önemli ve her daim yüksek faktörlü ama içerisinde parfüm ve lekelenmeyi artıracak maddeler olmayan güneş kremlerini sürebilirsiniz. Eğer lekeye eğilimli, gözenekleri açık bir cildiniz varsa, mutlaka cilt tipinize uygun, yüksek koruma faktörlü ürünleri tercih etmelisiniz. Bol su için ve gözeneklerinize sabah saatlerinde birkaç buz eşliğinde tonik gibi uygulamalar yapın. Kısaca güneş lekelerini oluşmadan engellemek, yaz boyunca cilde iyi bakmak birinci kural” diye konuştu.

“Güneşten kaçamadınız ya da farklı nedenle oluşmuş lekeleriniz varsa, hangi nedene bağlı olarak gelişirse gelişsin cilt lekelerinden kısmen veya tamamıyla kurtulmak mümkün. Yine de önlemler almak en mantıklısı” diyen Dr. Ulaş Utku Şekerci, sözlerine şöyle devam etti: 

“Fraksiyonel lazer ve diğer uygulamalarla cilt lekelerini yok edebiliyoruz. Kişiye özel yapılandırılmış leke tedavileriyle etkili sonuçlar alabiliyoruz. Özellikle güneş lekeleri, doğum lekeleri, yaşlılık lekeleri tedavi edilebiliyor.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X