Ciltteki gözenekleri sıkılaştırmak için doğal yöntemler

Ciltte küçük küçük çukurlar oluşturan sanki bir portakal kabuğunun yüzeyini andıran gözenekler görülebilir. Özellikle bu yapı yüzde görülünce estetik bozucu ve rahatsız edici olabilir. Yüzünüz yaşlı ve donuk görünür. Bu sorun genellikle yağlı cilt tipine

Ciltteki gözenekleri sıkılaştırmak için doğal yöntemler

Genetik, stres ve kötü cilt bakımı gibi faktörler de bu açık gözeneklerin oluşumunu arttırır. 

 

1. Yumurta akı

 Cildi sıkılaştırıcı ve tonunu açıcı özelliklere sahiptir, geniş gözeneklerin daralmasını sağlar. Yumurta akı ile yapılan maskelerin genel özellikleri arasında ciltteki fazla yağın emilmesini sağlamak vardır.

 

1 yumurta beyazı ile 2 yemek kaşığı yulaf ezmesi ve 2 yemek kaşığı limon suyu ile karıştırın. Bu karışımı yüzünüze sürün ve 30 dakika bekleyin. 30 dakika sonra bol soğuk su ile durulayın. Cildinizi sıkılaştırmak için haftada 2 kere bu maskeyi yüzünüze uygulayabilirsiniz. Ayrıca tıkalı gözenekleri açmak ve akneleri tedavi etmek için de bu maskeden faydalanabilirsiniz.

 

 2. Bal

Balın sağlık açısından faydalarını saymakla bitirebilmek mümkün değil. Yağlı ciltler ve sivilce tedavisi için hemen hemen her tarifte malzemeler arasında bal mutlaka yer alıyor. Organik balın içinde anti bakteriyel ve anti mikrobal özellikler bulunmaktadır. Bal ayrıca tıkalı gözeneklerin açılmasına da yardımcı olur.  Aşırı yağın ciltten uzaklaştırılmasına ve gözeneklerin sıkılaştırılmasına da yardımcı olur. Cildin parlamasını ve yumuşamasını sağlayan doğal bir mucizedir.

 

Balı isterseniz yiyerek isterseniz de cildinize sürerek faydalarını görebilirsiniz. Gözeneklerin olduğu yerlerin üzerini bal ile ovarak 5-10 dakika kurumasını bekleyin. Ardından ılık su ile durulayın. Bu işlemi her gün yaparak gözeneklerdeki sıkılaşmayı gözlemleyebilirsiniz.

 

 3. Salatalık suyu

Kalın bir kıvam elde edene kadar mısır ununa salatalık suyu ekleyerek karıştırmaya devam edin. Karışımı yüzünüze eşit bir şekilde yayarak sürün. 15 dakika boyunca bekleyin. 15 dakika sonra durulayın.

 

Maske sadece ciltteki gözenekleri sıkılaştırmakla kalmaz aynı zamanda cilt dokusunu da geliştirir. Bu maskeyi 3 günde bir cildinize uygulayabilirsiniz.

 

 4. Bentonit kili maskesi

Kil maskeleri çağlar boyunca cilt rengini açmak ve gözenekleri sıkılaştırmak için kullanılıyor. Volkanik küllerden oluşan bentonit kili ise gözenekleri temizleme konusunda oldukça etkilidir ve aşırı yağı cildinizden bir sünger gibi söker alır. Yine tıkalı gözenekler ve siyah noktalar için de kullanabileceğiniz en etkili maddelerdendir. Sivilceleri de azaltan kil ile oluşturabileceğiniz maskeleri kil maskeleri yazısında bulabilirsiniz.

 

5. Domates losyonu

Domateslerin kabuklarını soyup robotla çekerek suyunu bir kaba aktarın. Bu suyu yüzünüze sürerek 15-20 dakika bekleyin. Daha sonra ılık suyla durulayın. Domateste bulunan yüksek seviyeli asit ve potasyum sayesinde ciltteki gözenekleri sıkılaştırıp, yüzdeki ufak lekeleri de yok edebilirsiniz. Domates suyunu her gün veya gün aşırı olarak yüzünüze sürebilir ve sonuçları 1 haftada görmeye başlayabilirsiniz.

 

6. Limon suyu

 

Limon suyunun özelliklerinden birisi de sıkılaştırma özelliğidir. Cilde uygulandığında gözenekleri sıkılaştırıcı etki gösterir.

Ayrıca siyah noktaları ve tıkalı gözenekleri de yok etmek için en etkili maddelerin başında gelir. İçinde bulunan sitrik asit sayesinde bağların arasından cilde nüfus ederek içindekileri temizleme yeteneğine sahiptir.

 

 7. Gözenek sıkılaştırıcı buz küpleri

 

Bir parça buz küpünü ince bir giysi parçasının içine koyarak bununla cildinizi ovalamak gözenekleri sıkılaştırma açısından etkili bir yöntemdir.

 

Ayrıca bu yöntemle kısa sürede ciltteki sebum üretimini azaltmanız da mümkün. Bu uygulamayı her akşam uygulayarak hem bedeninizi genç tutabilir hem de gözeneklerinizi sıkılaştırırsınız.

 

8. Maydanoz

 

Maydanoz ciltteki yağı ve sebum üretimini dengelemek için birebirdir. Bu karakteristiği maydanozu akne tedavisi ve tıkanık gözenekler için de önemli bir besin haline getiriyor. Akne izleri, kızarıklık ve toksinlerden arınma amaçlı da maydanozun faydasını görebilirsiniz. Maydonozu yiyebileceğiniz gibi yüzünüzü temizleyip kuruttuktan sonra yüzünüze sürterek uygulayabilirsiniz.

 

 9. Yoğurt

Organik yoğurdu biraz çırptıktan sonra yüzünüze sürerek 20 dakika bekleyin ve sonrasında bol ılık suyla durulayın. Bu yöntemi haftada 2 kere uygulayarak cildinizdeki gözeneklerinizi sıkılaştırabilirsiniz. Sivilceli bir cilde sahipseniz yoğurdun içine bir kaç damla limon suyu damlatabilirsiniz.

 

10. Karbonat

Karbonat, iltihap önleyici ve anti-bakteriyel özellikleri ile sivilce ve kabarcıkların oluşmasını önler. 2 yemek kaşığı su ile 2 yemek kaşığı karbonatı karıştırın. Bu karışımı gözeneklerin üzerine sürüp 1 dakika boyunca dairesel bir şekilde masaj yapın. Soğuk su ile durulayın. Karbonat vücudunuzun pH dengesini düzenler, asit dengesini ayarlar ve ölü hücreleri atarak cildinizin sıkılaşmasını sağlar.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X